23948sdkhjf

NCC tager hul på milliardbyggeri i Aarhus

Entreprenørmaskinerne har taget hul på første etape af Frederiks Plads på den grund, hvor DSB's Komponentværksted tidligere lå.
Frederiks Plads er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller og opføres af NCC Construction. Bag udviklingen af det nye bydelsprojekt står NCC Property Development og Bricks.

Projektet omfatter i alt cirka 48.500 kvadratmeter, heraf 12.000 kvadratmeter boliger, i en højde fra omkring 5-7 etager mod Jægergårdsgade til 14-19 etager ved Værkmestergade. Hertil kommer op mod 500 p-pladser fordelt på flere etager under jorden.

- Frederiks Plads omdanner en kedelig industribygning til et spændende bymiljø. Ideen med projektet er at skabe et naturligt samlingspunkt, som binder byens kvarterer sammen, og som er tæt på midtbyens liv og havnens puls, siger Ib Høgsberg, projektchef hos NCC Construction.

Starter 8-9 meter under jorden
NCC går nu i gang med de første udgravninger og funderingen til den store P-kælder i to etager, der ligger 8-9 meter under jorden. De begyndende arbejder på pladsen er udførelse af spuns omkring hele grunden, som sikrer, at kælderen kan udføres i to etager under jorden. Derefter udgraves der til kælderen, og der nedrammes pæle, som sikrer, at bygningerne står solidt plantet i jorden.

Projektchef Ib Høgsberg lægger ikke skjul på, at Frederiks Plads er et byggeri med komplicerede jordforhold og flere udfordringer, fordi det både går i dybden og i højden.

- Udfordringen ved opstarten af byggeriet er udførelse af spuns og pælefundering, som i en periode kan medføre beklagelige gener for de nærmeste naboer til byggeriet. Det er desværre en konsekvens, når der bygges i midtbyen, men vi søger at få det løst så optimalt som muligt og håber på naboernes forståelse i den periode, arbejdet står på, siger Ib Høgsberg.

Første etape på 13.500 kvadratmeter omfatter både bolig- og butiksbyggeri i det hjørne af grunden, der støder op til den sydlige del af Værkmestergade og Jægergårdsgade. De første lejligheder forventes at være klar til indflytning ved udgangen af 2016.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147