23948sdkhjf

Rekordstort lærlingeoptag i VVS-branchen

Virksomheder i VVS-branchen optager stadig flere lærlinge. Installationsbranchen som helhed beskæftiger en lærling, hver gang der er ansat fem svende, viser beregninger fra Tekniq.
Installationsbranchen øger antallet af praktikpladser markant, viser tal, som Undervisningsministeriet har offentliggjort i dag om antallet af indgåede lærepladser i årets første ni måneder.

Ifølge underdirektør i Tekniq, Tina Voldby, er antallet af nye kontrakter for VVS det største i fire år.

- Tekniq glæder sig meget over, at branchen
Fakta om optag af nye lærlinge:
• 33 procent flere vvs-lærlinge kom i lære i en virksomhed i månederne januar til september 2014 sammenlignet med samme periode sidste år. En stigning fra 324 til 432 nye uddannelsesaftaler. I alt 1.402 vvs-lærlinge står i øjeblikket i lære i virksomhederne.

• 23 procent flere elektrikerlærlinge kom i lære i en virksomhed i månederne januar til september 2014 sammenlignet med samme periode sidste år. En stigning fra 875 til 1.074 nye uddannelsesaftaler. I alt 3.388 elektrikerlærlinge står i øjeblikket i lære i virksomhederne.
fortsætter med at tage flere lærlinge, selvom konjunkturerne peger nedad. Normalt følges antallet af nye lærlingeaftaler konjunkturudviklingen, så her ses et lyspunkt med en branche, som tager stort ansvar for at uddanne fremtidens faglærte arbejdskraft, udtaler Tina Voldby, som tilføjer:

- Tallene understreger, at installationsbranchen er helt i top med at tage lærlinge. Vores beregninger viser, at branchen beskæftiger flere end 20 lærlinge per 100 svende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093