23948sdkhjf

Jorton tager hul på opgave til 95 millioner

Virksomhedens broafdeling skal renovere 40 af Vejdirektoratets broer på Sjælland.
40 sjællandske motorvejs-, vej- og stibroer samt enkelte vejbroer i Sydjylland skal renoveres frem til udgangen af 2017.

Opgaven til ca. 95 mio. kr. gik til Jortons broafdeling i Kolding i forbindelse med Vejdirektoratets samlede vedligeholdelsesudbud 2013. Renoveringen af de første 10 broer er i gang og skal færdiggøres inden årets udgang.

Hvad asfalten gemmer
I de fleste tilfælde går opgaven ud på at fjerne eksisterende asfalt og fugtisolerende membran, så broafdelingens eksperter kan komme ned til betonen og reparere eventuelle skader, fortæller projektleder Peter Martin Jensen:

- Vi ved aldrig, hvad der gemmer sig under asfalten. Men vi reparerer, hvad der måtte være, og lægger en ny isolerende membran samt asfalt ovenpå. Derefter holder broerne adskillige årtier til, siger Peter Martin Jensen.

Broer fra 1908 og 1933
Den ældste af broerne er en stibro ved Holbæk fra 1908. Her bliver selve bropladen skiftet ud med en ny, mens resten af broens vederlag forbliver som det er. To andre vejbroer ved Holbæk er fra henholdsvis 1933 og 1935, som begge er blevet renoveret tidligere.

Den største af renoveringsopgaverne er Farøbroerne, som er planlagt renoveret i løbet af 2016-17. Denne opgave omhandler hovedsagligt katodisk beskyttelse af armeringsjernet i betonen mod korrosion. Farøbroerne blev indviet i 1985, og den sydlige skråstagsbro var dengang – med sine 3.300 meter – Danmarks længste broforbindelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125