23948sdkhjf

Holstebro giver plads til 225 nye boliger

For at give plads til byggeriet af forventet 25-35 nye boliger om året i Halgård Vest har Holstebro byrådet udarbejdet en ny lokalplan for området.
Holstebro by ventes at vokse med gennemsnitligt 120 boliger om året frem til 2025. I den sydøstlige del af byen er udvikling nået til arealet langs Herningvej mellem Søndre Plantage og Halgård. I Halgård Vest forventes der at blive bygget 25-35 boliger om året.

Udbygning af boligområdet Halgård skal sikre, at der også i fremtiden kan tilbydes attraktive byggegrunde i denne del af byen. Derfor besluttede Holstebro byråd på sit seneste møde at sende forslag til lokalplan for området i otte ugers høring. Konkret drejer det sig om et nyt udviklingsområde med plads til 225 boliger og tilhørende rekreative arealer med regnvandssøer samt mulighed for en fremtidig daginstitution vest for Halgård.

Det cirka 45 ha store lokalplansområde er disponeret, så det vil være muligt at tilbyde et varieret udbud af boligtyper: Rækkehuse, fritliggende enfamiliehuse, dobbelthuse og kædehuse.

Terrænfaldet fra Herningvej og ned mod banen er op til 17 meter og giver helt andre muligheder og udfordringer i forhold til de mere traditionelle boligområder. For mens det naturlige terrænfald giver fantastiske udsigtsmuligheder, stiller det samtidigt også større krav til kommende boligejere, som skal til at bygge huse på grunde med et terrænfald på op til 3,5 meter inde på egen grund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088