23948sdkhjf

Kurator kræver stort millionbeløb efter Altan.dk-konkurs

Betalinger til søsterselskab er ifølge kurator ”sket på bekostning af de øvrige kreditorer”

Den spektakulære konkurs i Altan.dk danner nye bølger i byggebranchen.

Kurator i sagen, Cathrine Wollenberg Zittan fra Kammeradvokaten, vil nu have selskabet Platform.as til at tilbagebetale 17,6 mio. kr. til Altan.dk.

Det skriver TV2.

Millionbeløbet omtales i den seneste redegørelse for Altan.dk's konkurs, som Licitationen også har fået tilsendt. Her har kurator opgjort gælden i altan-selskabet til mere end 90 mio. kr.

En anseelig del af de penge, som kan dække bare en smule kreditorernes tab, skal altså findes i Platform.nu. Selskabet er ejet og drevet af Casper Gorm Knudsen, der også var frontmand i Altan.dk frem til konkursen i august 2023.

Direktør efterlyser "helhedsforståelse"

Ifølge redegørelsen har Altan.dk blandt andet betalt en leverandør på vegne af Platform.as samt betalt over 7 mio. kr. til skattevæsenet på vegne af selskabet.

I månederne op til Altan.dk's konkurs er der også foretaget en række betalinger til Platform.as, som ifølge kurator-skrivelsen er ”sket på bekostning af de øvrige kreditorer".

Casper Gorm Knudsen skriver i en mail til TV2, at ”når sagen kun anskues fra én vinkel, kan visse forhold fremstå uklare. En helhedsforståelse af situationen vil dog bringe klarhed og sammenhæng”.

Kurator mener også, at Casper Gorm Knudsen skal indstilles til konkurskarantæne, da han i sin egenskab af direktør for Altan.dk har ”gjort sig skyldig i groft uforsvarlig forretningsførelse”.

Politianmeldelse

I forbindelse med konkursen i Altan.dk oplyste selskabet, at en ledende medarbejder i forbindelse med udredningen er blevet politianmeldt, fordi der er fundet uregelmæssigheder i selskabets bogholderi.

Selskabet fik nyt liv i september, da en investorgruppe vandt kampen om det stormombruste altanfirma.

Senere er det kommet frem, at gruppen skulle betale 36,5 mio. kr. for at overtage selskabet. En række indsigelser betyder dog, at der indtil nu blot er betalt omkring 23 mio. kr.

Konkurs medførte minus

Økonomisk har Platform.as også vist sig udfordret. I april viste selskabet regnskab for 2022/23 således et resultat før skat på minus 5,8 mio. kr

Underskuddet var stik imod et forventet plus på 2-4 mio. kr.

Forklaringen på de røde tal var ifølge Casper Gorm Knudsen et tab på 8 mio. kr. som følge af Altan.dk's konkurs.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063