23948sdkhjf

Nye beboere i Carlsberg Byen

De første studerende tyvstarter indflytningen i lokalerne i Professionshøjskolen UCC’s nye uddannelsescampus i Carlsberg Byen.
Carlsberg Byen er for alvor ved at tage form. Over de næste 10-15 år opføres nye boliger, butikker og kontorer samt skoler og kulturinstitutioner side om side med historiske og fredede bygninger for at skabe et mangfoldigt, levende og bæredygtigt bykvarter.

Et af de byggerier, der vil præge bybilledet, er den 55.000 kvadratmeter store uddannelsescampus for Professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg. Den nye campus forventes at stå klar i 2016, hvor cirka 10.000 studerende og 800 medarbejdere vil få deres daglige gang i området. Men allerede nu flytter omkring 1.100 pædagogstuderende fra pædagoguddannelsen Frøbel ind i midlertidige lokaler i Carlsberg Byen.

- Vi er rigtig glade for at flytte ind i Carlsberg Byen allerede nu og glæder os til at blive en del af det spændende byliv, der udfolder sig her. Desuden får vi til huse i helt nye, topmoderne og meget flotte pavillionbygninger, mens vi venter på at flytte ind i Campus Carlsberg, fortæller Jonas Kjær-Westermann, projektleder hos Professionshøjskolen UCC.

Flytning fremrykket af hurtigt salg
Indflytningen sker i forbindelse med en større sammenlægning af forskellige uddannelser, hvor Professionshøjskolen UCC satte pædagoguddannelsen Frøbels forhåndværende lokaler til salg. Lokalerne blev solgt to år tidligere end forventet, og pædagoguddannelsen har derfor måtte finde et andet sted at være, mens de venter på, at deres kommende spritnye uddannelsesinstitution bliver bygget færdig.

Byggeriet, der rummer UCC’s nye campusområde, Campus Carlsberg, er det første og samtidig det største nye byggeprojekt i Carlsberg Byen. Hele byggeriet er på 82.000 kvadratmeter og vil ud over Campus Carlsberg huse både butikker, erhvervslejemål og boliger. Byggeriet får blandt andet et 100 meter højt boligtårn, der vil skyde op blandt de fredede bygninger i Carlsberg Byen. Første spadestik til byggeriet blev taget den 13. august 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14