23948sdkhjf

Succesrigt fredericiansk partnerskab

Partnerskabsaftalen mellem Dansk Byggeri, Fredericia Håndværkerforening, EUC og Fredericia Kommune, der skal sikre de nødvendige praktikpladser til byens unge i Fredericia, bærer frugt.
Stort set alle unge, der skal bruge en praktikplads indenfor byggebranchen, har her op til sommer, fået en praktik i Fredericia. I skrivende stund er det kun fem, der mangler en praktikplads. Men der arbejdes målrettet for at sikre, at også de har en plads efter sommer, fremgår det Fredericia Kommunes hjemmeside.

- Vi kan, når vi samler kræfterne, få alle de unge mennesker i gang med en læreplads, udtaler formand for Fredericia Håndværkerforening, Michael Kristensen, blandt andet og uddyber, at man samtidig skal skabe interesse om Erhvervsskolerne, så kommende elever søger ud i håndværkervirksomhederne.

Flere vælger erhvervsuddannelserne
Partnerskabsaftalen mellem Dansk Byggeri, Fredericia Håndværkerforening, EUC og Fredericia Kommune blev underskrevet i første uge af januar i år. Aftalen har to hovedformål. Dels at sikre at alle de unge, som skal bruge en praktikplads indenfor byggebranchen, også får det, dels at flere unge vælger en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. Klasse.

Begge dele lader til at lykkes godt. I år er der således 8,4 procent flere unge, der efter 10. klasse har valgt en erhvervsuddannelse i forhold til sidste år.

- For os i Dansk Byggeri er det vigtigt, at vi får uddannet velkvalificerede unge mennesker på erhvervsuddannelserne og at de gennemfører deres uddannelse således, at vi også i de kommende år er sikret at kunne rekruttere den arbejdskraft, som vi har brug for. Det er lige præcis hvad denne aftale, kan være med til at sikre, lyder det fra formanden for Dansk Byggeri i Sydjylland, Michael Mathiesen, der ligesom aftalens øvrige partnere er begejstret for resultaterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079