23948sdkhjf

Ni tiltag skal sende flere ordrer til de små i København

Lettere adgang til opgaverne skal få små og mellemstore virksomheder i København til at byde ind på de mange ordrer, Københavns Kommune udbyder.
Det skriver Licitationen.dk.

Bedre information til virksomhederne om de kommunale udbud og tidligere offentliggørelse af kommunale udbud, så interesserede virksomheder har bedre mulighed for at forberede bud, kan minimere fejl og eventuelt danne konsortier.

Det er nogle af de ni forslag fra en rapport om, hvordan Københavns kommune kan fremme brugen af lokale virksomheder og arbejdskraft uden at det strider med lovgivningen. Rapporten er udarbejdet af en arbejdsgruppe nedsat på tværs af kommunens forvaltninger.

SMV'erne er jobskabere
Så selvom 40 procent af udbudte aftaler i Københavns Kommune går til små og mellemstore virksomheder med under 50 ansatte, skal de nye tiltag gøre det endnu mere attraktivt for dem at byde ind på de mange opgaver til flere hundrede millioner, København kommune årligt udbyder.

Politisk vil man med de nye tiltag fremme væksten og jobskabelsen i de små og mellemstore virksomheder, der betragtes som jobskabere. Og fra de københavnske håndværkeres side ser an positivt på udsigten til lettere adgang til ordrerne:

- Det er uhyre positivt, at kommunen fokuserer så meget på det og selv ser nødvendigheden af SMV-venlige udbud. Det er vigtigt at give mulighed for, at alle kan byde, siger erhvervspolitiske konsulent i Håndværkerforeningen i Kjøbenhavn, Lars Magnus Christensen, til Licitationen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094