23948sdkhjf

Byggebranchen har masser af kapacitet

Det er en vandrehistorie, at byggebranchen står foran massive kapacitetsproblemer, lyder det fra Dansk Byggeri i en kommentar til Bygherreforeningens opsigtsvækkende rapport.
Bygherreforeningen offentliggjorde mandag en ny rapport, der konkluderer, at den danske entreprenørbranche ikke er gearet til at håndtere en forventet stigning i antallet af store projekter på mere end 50 procent over de næste to år.

- Der må og skal ske ændringer i udbudsstrategierne, hvis man skal undgå overophedning af markedet med tilhørende problemer. Entreprenørerne kan vælge og vrage lige nu og mange har allerede taget de opgaver ind, som de reelt kan magte i de kommende år, sagde Bygherreforeningens direktør, Henrik L. Bang, blandt andet i den forbindelse.

Hos Dansk Byggeri mener man imidlertid ikke, at branchen risikerer at blive ramt af kapacitetsproblemer, snarere tværtimod. På bundlinjen forventer Dansk Byggeri således, at den samlede bygge- og anlægsaktivitet – og dermed også byggebeskæftigelsen – falder fra 2014 til 2015, primært på grund af, at de midlertidige effekter fra stormskaderne klinger af, og fordi BoligJobordningen står til at ophøre med udgangen af 2014.

- Vi deler ganske enkelt ikke Bygherreforeningens virkelighedsopfattelse. Man stirrer sig blind på et enkelt delsegment – nybyggeriet af offentlige institutioner som bl.a. super-hospitalerne – men glemmer at betragte den samlede mængde opgaver på bygge- og anlægsområdet. Og så er det, man risikerer ikke at se skoven for bare træer, siger cheføkonom Bo Sandberg og fortsætter:

- Det er mange offentlige byggerier i gang, men byggerierne er spredt ud over så mange år, at der jo ikke sker meget dramatiske skift fra år til år. Og samtidig er den private byggeaktivitet historisk lav, og heller ikke erhvervsbyggeriet står foran et boom.

Læs også: Store projekter presser byggebranchen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094