23948sdkhjf

BAT-kartellet kræver asbest register

Den sidste måneds afsløringer af den ene skandale efter den anden med asbest viser, at der er endog meget langt til, at Danmark bare tilnærmelsesvis lever op til den handlingsplan for et asbestfrit Danmark, som blev debatteret i Folketinget helt tilbage i 1986.
Bygge- Anlægs- og Trækartellet mener, at det er på høje tid at få gennemført en national handlingsplan for en fuldstændig fjernelse af al den asbest, der har været anvendt frem til asbestforbudet i 1986. Det ikke mindst asbest i bygninger, der udgør en fare for beboere og brugere af asbestholdige bygninger.

Indkapsling er jo blot en udsættelse af problemet. Løsningen er af fjerne al asbest fra omgivelserne.

Det er ikke en nem løsning, og det kan tage mange år, men uanset dette må arbejdet sættes i gang nu. Andre lande har allerede vedtaget sådanne planer.

Vejen til at få fjernet asbesten er et fuldstændigt overblik over asbest i bygninger.

BAT foreslår, at der etableres et ”Dansk Asbest Register” – med registrering af såvel eksisterende, uberørte asbestholdige installationer og asbestholdige bygningsdele, som indkapslede eller forseglede asbestholdige installationer og registrering af områder, hvor asbest tidligere er blevet fjernet, således at der ikke skal gennemføres unødvendige undersøgelser og målinger ved mange renoveringer.

- Det er skræmmende og helt uacceptabelt, at vi nu 20 år efter det endelige forbud trådte i kraft stadig skal udsættes for daglige afsløringer af livsfarlig udsættelse for asbest, lyder det fra byggeforbundet.

Der er kun én sikker vej at omgås asbest: At få skidtet fjernet fra tog, skibe og ikke mindst bygninger. Asbest kan fjernes med forsvarlige arbejdsmetoder, men bygningsarbejdere har krav på at vide, om der er asbest eller ej, når bygninger skal moderniseres eller renoveres.

Kilde: BAT-Kartellet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156