23948sdkhjf

Skole og børnehave samles under ét tag

Den forestående renovering af Horsens Byskole er lagt i hænderne på den lokale tegnestue Skala Arkitekter. Projektets anlægssum er på anslået 25 mio. kr.
Skala Arkitekter har netop vundet opgaven som totalrådgiver på Børneenheden Søndermark, hvor skole og daginstitution samles under ét tag. Opgaven kom i hus i konkurrence med fire andre teams.

Projektet består af en omfattende renovering og ombygning af Horsens Byskole, afd. Lindvigsvej. Her skal der fremover være plads til børn i alderen 0-13 år. Det betyder, at en to-sporet skole med elever fra 0.-6. klasse, to SFO'er samt dagtilbud for 140 børnehavebørn og 45 vuggestuebørn nu skal samles under samme tag.

Skala Arkitekter har Stokvad & Kerstens med som ingeniør og Arkitektfirmaet Gustin som landskabsarkitekt.

Klar til skolereformen
Med projektet kan institutionens børn fremover gå igennem store dele af opvæksten på samme matrikel. Her kommer den nye folkeskolereform ind i billedet.

- Vores opgave bliver blandt andet at sikre, at den nye børneenhed bliver klar til at håndtere fremtidens forventninger og krav til pædagogik, didaktik, fleksibilitet og multifunktionalitet, siger administrerende direktør i Skala Arkitekter, Kurt Ankjær.

- Det samme gælder skolens nuværende personalefaciliteter. Vi skal sikre, at rammerne for forberedelses- og mødeaktiviteter bliver integreret bedst muligt i renoveringen, siger han.

Skal stå klar næste år
Renoveringen af byskolen starter snarligt op, og det forventes, at selve byggeriet går i gang i slutningen af 2014. Herefter skal Børneenheden Søndermark være klar til brug fra sommeren 2015.

Konkret indrettes de fysiske rammer for det nye dagtilbud i tre bygningsfløje, hvor der foretages omfattende og gennemgribende renovering af de nuværende lokaler. Det ventes, at mere end 300 børn får glæde af Børneenheden Søndermark, når byggeriet står færdigt.

Projektet har en anlægssum på omkring 25 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109