23948sdkhjf

Ingen afklaring for metrobyggeri

Den meget omtalte klagesag om udvidet arbejdstid på metroen ved Marmorkirken i København er stadig uafklaret efter to måneders behandlingstid.
Natur- og Miljøklagenævnet valgte i går at sende klagesagen om udvidet arbejdstid ved Marmorkirken tilbage til Københavns Kommune. Dermed har mere end to måneders sagsbehandling ikke ført til en afklaring af rammerne for metrobyggeriet ved Marmorkirken. Det oplyser Metroselskabet i en pressemeddelelse.

Nævnet lægger op til, at der præciseres en række vilkår for døgnarbejdet, før der kan gives tilladelse til døgnarbejde ved Marmorkirken.

- Det er i alles interesse, at der kommer klare rammer for metrobyggeriet – både Metroselskabets og naboernes. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse betyder, at der skal indføjes en række præciseringer i tilladelsen, og herefter håber Metroselskabet på, at døgnarbejdet kan genoptages. Når tilladelsen til døgnarbejdet foreligger, kan udbetalingen af erstatning til naboerne ved Marmorkirken blive genoptaget, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet, og tilføjer:

- Jeg har noteret mig, at nævnet lægger meget vægt på, at tidsplanen for Cityringen kan overholdes – i tråd med Folketingets lovgivning. Nævnet konstaterer desuden i deres udkast til afgørelse, at vi anvender alle de støjdæmpende tiltag på metrobyggeriet, som er mulige at anvende.

Fakta
Forud for kontraktunderskrivelsen med hovedentreprenøren på metrobyggeriet blev det politisk besluttet at give mulighed for døgnarbejde på fire stationsbyggepladser under en del af byggefasen. Det er denne mulighed fra 2010, som Metroselskabet og hovedentreprenøren ønsker at gøre brug af. Før sommerferien fremlagde Metroselskabet planen for selskabets ejere og fik politisk godkendt en modificeret plan for udvidet arbejdstid på metrobyggeriet.

I den modificerede plan lægges der op til, at der kun vil blive arbejdet i døgndrift på en enkelt stationsbyggeplads – Marmorkirken – i en periode på halvandet år. Sideløbende med den politiske godkendelse af planen for udvidet arbejdstid besluttede
Ekspropriationskommissionen, at naboerne til metrobyggeriet skal modtage erstatning på op til 20.000 kroner skattefrit om måneden under perioden med udvidet arbejdstid.

Siden klagesagen begyndte i juli, har der ikke været udvidet arbejdstid ved Marmorkirken, hvorfor der heller er blevet udbetalt erstatning til naboerne ved denne byggeplads. Metrobyggeriet ved Marmorkirken har siden juli foregået på hverdage i tidsrummet klokken 7-18. På flere andre byggepladser arbejdes der med udvidet arbejdstid, og her har naboerne kunnet modtage erstatning. Dette arbejde vil efter planen fortsætte ufortrødent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094