23948sdkhjf

"Tilbage til fremtiden"

Et nyt tiltag sætter spot på fem forskellige steder, hvor arbejdet med kulturarven og arkitekturen skaber fornyet stolthed og identitet for stedets brugere.
Renovering og omdannelse sættes i stigende grad på dagsorden i disse år; aktuelt blandt andet gennem ”Renoverprisen” og tænketanken ”Renovering på dagsordenen”.

For at sætte yderligere fokus på området er DAC og Bygningskulturens Hus gået sammen om at skabe en serie af arrangementer med fokus på omdannelsesprocesser.

Titlen, ”Tilbage til Fremtiden”, lyder umiddelbart som et paradoks, men faktisk er det netop dét, som renovering og omdannelse handler om – hvordan man forener fortid og fremtid, forklarer DAC og Bygningskulturens Hus i sin invitation:

- Med dette som afsæt tager vi ud og kigger på fem forskellige steder, der alle har gennemgået store forandringer. Kom for eksempel med til Valencia, der engang var hjemsted for Simon Spies’ natklub, men som nu er blevet renoveret, så det kan huse landets advokater. Eller tag med til Hersted Industripark, der står over for en gennemgribende transformation, som vil gøre industribygningerne klar til en bæredygtig fremtid.

Dannerhuset dannede rammen om det første arrangement i juni måned, hvor arkitekt Anne Lene Jørgensen fra Varming Tegnstue fortalte om arbejdet med at skabe nutidige trygge rammer i den historiske bygning.

Næste arrangement er i Hersted Industripark den 19. august, og senere på efteråret går turen til Hersted Industripark, Ny Carlsberg Bryghus, Valencia og Dansekapellet. Ved alle arrangementerne vil en eller flere nøglepersoner med forbindelse til bygningen komme og fortælle om de forskellige tanker bag omdannelsen samt om bygningens nuværende funktion.

HERSTED INDUSTRIPARK
19. august 2013, kl. 15.30-17.30
Tag med gennem industriparkens landskab og mød Søren Leth, partner i arkitektvirksomheden Sleth m.fl., der vil fortælle om processerne bag den transformation stedet og de eksisterende bygningsmasser vil gennemgå for at industriparken i fremtiden vil fremstå som et nyt dynamisk erhvervsområde, med grønne og bæredygtige tiltag.

NY CARLSBERG BRYGHUS
23. september 2013, kl. 16-18
På opdagelse i det Carlsberg’ske bryghus, hvor bryggeri, kunst og arkitektur flyder sammen i ét dekorativt greb, og møder blandt andet direktør Lone Johnsen, der fortæller, hvordan man giver plads til et globalt brand i lokale rammer.

VALENCIA
28. oktober kl. 16-18
En sagnomspunden natklub bliver efter en gennemgående renovering samlingssted for landets advokater. Vi besøger de nyrenoverede lokaler, hvor direktør Bo Rygaard for Dreyers Fond fortæller om tankerne bag renoveringen, og Kasper Pilemand fra Dorte Mandrup arkitekter introducerer til de arkitektoniske løsninger.

DANSEKAPELLET
11. november 2013, kl. 9-11
Kom med ind bag murene i det tidligere kapel og krematorium på Bispebjergs top, når Claus Smed Søndergård, partner i Domus Arkitekter, giver et indblik i, hvordan arkitektvirksomheden har medvirket til at tilføre bygningen nyt liv.

Domus' arkitektoniske greb har omdannet bygningen fra sin oprindelige lukkede form til et åbent og inviterende danse- og bevægelseshus. Søndergård vil beskrive hvordan transformationen har udviklet sig med respekt og sans for den historiske bygnings mange rumlige og æstetiske kvaliteter.

Prisen 80 kr. pr. arrangement. Billetkøb: www.dac.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109