23948sdkhjf

Lysere tider skaber rekrutteringbesvær hos installatørerne

Fremgang for installationsbranchen skaber efterspørgsel på arbejdskraft. Allerede nu er der udsigt til rekrutteringsbesvær. Det viser en ny analyse af arbejdskraftsituationen i installationsbranchen, som Tekniq har offentliggjort.
Seks procent af virksomhederne i installationsbranchen søgte i april forgæves efter arbejdskraft. I 2010 var det tal 1 procent. Samtidig forventer flere virksomheder, at det bliver sværere at rekruttere de kommende år. Konkret forventer hele 32 procent af virksomhederne større rekrutteringsvanskeligheder de kommende to år. Kun 7 procent mener, det bliver lettere.

- Det er første gang siden krisens indtog, at virksomhederne overvejende forventer flere vanskeligheder med at rekruttere. Vi er derfor i branchen allerede nu nødt til at yde en indsats for at få nogle af de VVS-montører og elektrikere tilbage, som har forladt branchen i årene med ekstraordinær lav efterspørgsel. Herudover skal vi have et øget fokus på at fastholde gode medarbejdere og uddanne fremtidens arbejdskraft, siger formand for Tekniq-råd Nordjylland Per Møller Christensen.

Stor projekter og få hænder
Det begyndende rekrutteringsbesvær underbygges af en lav ledighedsprocent, som også fremgår af Arbejdskraftundersøgelsen 2013. På landsplan er på 3,4 procent i el-branchen og 8,2 procent i VVS-branchen.

Endnu bedre står det til i Region Midtjylland og Nordjylland. Her er ledigheden i el-branchen faldet fra 3,6 procent i maj 2012 til 2,7 procent i maj 2013, og i VVS-branchen er ledigheden faldet fra 8,9 procent til 6,6 procent i samme periode.

- Det skyldes dels, at store byggeprojekter i Aalborg og Aarhus har givet store ordrer til virksomhederne og dels, at der ikke er mange hænder at tage af i regionerne – særligt ikke når det kommer til de jobs, der kræver specialiserede kompetencer, siger Per Møller Christensen, der er formand for Tekniq-råd Nordjylland.

Pilen peger i den rigtige retning
Tekniq forventer, at ledigheden falder yderligere i 2014.

- Omsætningen per medarbejder er øget i branchen i 2012, og det indikerer, at pilen nu peger i den rigtige retning. Herudover indgås der flere uddannelsesaftaler, som viser, at der i branchen er en tro på, at der er behov for at uddanne flere kompetente medarbejdere for at imødekomme efterspørgslen de kommende år, siger Rasmus Larsen, økonomisk-statistisk konsulent i Tekniq.

Arbejdskraftundersøgelsen er baseret på besvarelser fra 850 virksomheder i installationsbranchen.

Hele analysen af arbejdskraftsituationen i installationsbranchen 2013 kan læses på Tekniqs hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345