23948sdkhjf

Stort ESCO-udbud aflyst

Alle seks prækvalificerede firmaer har valgt at trække sig fra et stort ESCO-projekt i Trekantsområdet. Krav om egenfinansiering udpeges som en årsag.
Det skriver Licitationen.

Trekantsområdet Danmark, en sammenslutning af seks kommuner, har haft et ESCO-projektet for 33 svømmehaller til ca. 37,5 mio. kr. i udbud. Men da alle seks prækvalificerede virksomheder - Schneider Electric, Siemens, Trefor, EnergiMidt, YIT og Glenco - trak sig inden den endelige frist var udløbet, er udbuddet nu blevet aflyst.

Flere af de prækvalificerede firmaer peger på et krav om egenfinansiering som den største forhindring, forklarer udviklingskonsulent i Trekantsområdet Danmark, Jakob Lorentzen, til Licitationen. Firmaerne fandt ganske enkelt ikke, at det ville være muligt at finde en rentabel finansiering.

Nyt udbud efter sommerferien
Økonomi er også et emne, som direktør i rådgiveren Spectras, Steen Lyck Nissen, har drøftet med et par af firmaerne.

- Vi har holdt møder med to af de prækvalificerede i dag, og der er ingen af de to, der har sagt, at der har været alvorlige mangler i udbuddet. De to virksomheder vil gerne byde igen, og vi er så enige om nogle tekniske og økonomiske ting, der skal kigges på. I næste uge holder vi møder med resten, og så forventer vi at have et nyt udbud ude efter sommerferien, sagde Steen Lyck Nissen i går til Licitationen.

Trekantsområdet Danmark vil nu holde et møde med de prækvalificerede firmaer for at drøfte årsagerne til, at de har trukket sig for derefter at tilpasse udbuddet, så det bliver attraktivt at byde ind på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111