23948sdkhjf

Aart skal tegne 12.500 m² skole

Aart Architects har sammen med norske Nordic Office of Architecture vundet konkurrencen om et 12.500 m² stort skolebyggeri i Larvik, der bliver en af Norges største skoler.
Flere danske arkitektfirmaer deltog i arkitektkonkurrencen om den nye Torstvedt Skole, der kommer til at ligge i naturskønne omgivelser ved foden af fjeldet i Larvik.

Dommerkomitéen har netop udpeget teamet bestående af Aart Architects, Nordic Office of Architecture, Hent og Bjørbekk & Lindheim som vinder af arkitektkonkurrencen om det store skolebyggeri med en anlægssum på hele 340 mio. norske kroner.

Den nye skole kommer til at indeholde fire spor fra 1. til 7. klasse med 112 elever på hvert klassetrin. Vinderforslaget fangede dommerkomitéens opmærksomhed ved at fordele klassetrinnene i en komposition af kvadratiske bygninger, der fra et stort fællesrum stråler ud mod et grønt aktivitetslandskab. Ud over klassetrinnene kommer skolen også til at indeholde et familiecenter, en børnehave og en multihal. Skolen bliver på den måde et mangfoldigt lærings- og kulturcenter, der emmer af læring, aktivitet og kulturelle oplevelser.

Kvaliteten vandt over økonomien
- Vinderforslaget har det klart største
Fakta om projektet
Projekt: Nyt skolebyggeri med tilhørende multihal,
børnehave, familiecenter og aktivitetslandskab
Sted: Larvik, Norge
Størrelse: 12.500 m2
Anlægssum: 340 mio. norske kroner
Arkitekt: Aart Architects A/S
Arkitekt: Nordic Office of Architecture
Landskabsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim
Entreprenør: Hent A/S
Bygherre: Larvik Kommune
potentiale i forhold til at opfylde projektets målsætninger – både hvad angår placering, arkitektur og ikke mindst muligheden for at indfri de pædagogiske målsætninger, fremhæver dommerkomitéen.

Ifølge dommerkomitéen vinder Aart architects og Nordic Office of Architecture på kvaliteten i deres forslag. Af de syv afleverede forslag scorer de således klart højst på kvaliteten, mens de på økonomien ligger midt i feltet. Dommerkomitéen er især begejstret for det store fællesrum, der skaber rum for fællesskab og kulturelle oplevelser, og klassetrinnene, der har integreret specialiserede læringsmiljøer med forskerrum på hvert klassetrin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109