23948sdkhjf

Stadiondrømme til 600 millioner lever stadig

Køge byråd venter dog med at tage endelig stilling til Køge Park til efter sommerferien. Tiden skal bruges til at undersøge muligheden for et offentligt-privat partnerskab.
Store beslutninger kræver tid. Det gælder også i spørgsmålet om, hvorvidt Køge Byråd vil fløjte den ambitiøse plan for Køge Park i gang: Et nyt stort stadion med over 10.000 siddepladser og 38.000 kvadratmeter til en samlet pris på 600 mio. kr.

Køge Kommune hyrede sidste år en konsulent til at undersøge mulighederne for at finde investorer og partnere til projektet. Dét arbejde er nu færdigt og blev tirsdag forelagt Køge Byråd. Konsulentens anbefaling er at indgå et offentlig-privat partnerskab omkring Køge Park, da der næppe er investorer til et rent privat projekt.

- Det er klart, at et projekt i denne kaliber kræver et meget grundigt forarbejde, så vi er helt skarpe på mulighederne for at realisere det – og på de risici, der også ligger i det. Forvaltningen vil derfor gå forslaget om et privat-offentligt partnerskab grundigt i gennem henover sommeren – særligt hvad det vil betyde for kommunens økonomi – hvorefter vi beslutter, om vi går videre med projektet, siger borgmester Marie Stærke på vegne af Køge Byråd.

Byrådet vil efter sommerferien træffe en principiel beslutning, om der skal arbejdes videre med projektet.

FAKTA: Køge Park
Skitsen for Køge Park omfatter et stadion med 10.300 siddepladser og fire huse i fire etagers højde, som udover sport kan bruges til erhverv, konferencer og kommunale formål - i alt 38.000 kvadratmeter.

Køge Park vil skulle bruges som hjemmebane for HB Køge, men også være hjemsted for en række andre idrætsforeninger.

Køge Park vil i givet fald blive placeret, hvor Køge Stadion ligger i dag – og vil koste 600 mio. kr. Private investorer vil stå for alle anlægsudgifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111