23948sdkhjf

Nye medejere i Huscompagniet

Kapitalfonden FSN Capital sælger sin aktiemajoritet i typehusfirmaet Huscompagniet.
Kapitalfonden sælger 50,1 pct. af sine aktier i Huscompagniet til pengetanken Kirkbi, ejet af Lego-familien. Selv om FSN Capital sælger mere end halvdelen af sine aktier, beholder de kontrollen med selskabet. Kirkbi investerer nemlig i såkaldte præferenceaktier, hvilket betyder, at den første del af afkastet tilfalder dem, mod at de samtidig giver afkald på indflydelse i selskabet. Det skriver Børsen i dag.

- Huscompagniet er et markedsledende selskab, som har klaret sig rigtig godt igennem den økonomiske krise. Vi ser det som en attraktiv mulighed for at realisere et stabilt afkast med en fornuftig risiko, siger vicepresident i Kirkbi, Thomas Lau Schleicher til avisen.

Salgsprisen er et trecifret millionbeløb, nærmere vil ingen af parterne oplyse.

- Vi har bevist igennem kriseårene, at vi som de eneste i danske byggeri, kan tjene penge og vækste år efter år. Vi er på få år gået fra at have 3 pct. markedsandel i Danmark til i dag at have 30 pct. Og det i et marked, som er faldet fra 12.000 til 3000 nybyggerier. Det bliver rigtig interessant, når markedet vender igen, udtaler adm. direktør i Huscompagniet, Steffen Baungaard, til Børsen.

Huscompagniet satte i 2012 rekord med en omsætning på 1,3 mia. kr. og et overskud før skat på 151 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095