23948sdkhjf

Nu begynder byggeriet af Copenhagen Arena

Københavns Kommune og Realdania, som er parterne bag projektet i Ørestad Syd, lægger i dag grundstenen til Københavns nye arena.
Parterne bag Copenhagen Arena er nu for alvor klar til at sætte gang i byggeriet af Københavns nye arena.

I dag nedlægges nemlig grundstenen til Copenhagen Arena, der bliver en arena i international topkvalitet med plads til op mod 15.000 siddende og stående tilskuere og op mod 12.500 tilskuere til sportsbegivenheder.

Byggearbejdet er i øjeblikket ved at blive udbudt i en række stor- og fagentrepriser, og det indledende arbejde er allerede sat i gang. Først på måneden tog M.J. Ericsson hul på jord-, kloak- og afløbsentreprisen, og i sidste uge CG Jensen fundament-entreprisen.

Københavns Kommune og Realdania er parterne bag projektet, mens By & Havn er samarbejdspartner og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen i Ørestad Syd. Adm. direktør i Realdania, Flemming Borreskov, er også glad for, at byggeriet nu officielt sættes i gang:

- Copenhagen Arena rummer store by- og bygningsmæssige kvaliteter og har potentiale til at blive omdrejningspunkt for både spektakulære oplevelser og et levende, aktivt byliv, siger han.

Grundsten vil fungere som tidskapsel
Onsdag kl. 16.30-17.30 bliver påbegyndelsen af byggeriet markeret med grundstensnedlæggelse på byggegrunden ved Hannemanns Allé i Ørestad Syd. Her vil der være korte taler ved parterne bag projektet samt efterfølgende nedlæggelse af grundstenen.

Grundstenen kommer til at fungere som en slags tidskapsel, da den vil indeholde tegninger over projektet i papirform og visionerne for projektet. Dermed vil eftertiden i symbolsk forstand kunne holde øje med, at intentionerne for Copenhagen Arena bliver realiseret og fulgt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095