23948sdkhjf

Unge bygger 40 almene boliger ved Aarhus

Storbylandsbyen, 40 almene boliger og et fælleshus mellem Hasle og Tilst, skal opføres af unge uden en læreplads. Dermed får de erfaring fra en rigtig byggeplads.
Rådmand Hans Halvorsen og formand for boligselskabsformand Østjysk Bolig Else Christensen tog første spadestik til boligerne i Storbylandsbyen i går d. 25. juni 2013.

Her får elever, der ikke har fundet en læreplads inden for byggefagene, mulighed for at svinge hammer og murerske. Det er Østjysk Bolig, der har fået ideen til, at de unge skal prøve kræfter med deres fag på en rigtig byggeplads.

Hver elev tilknyttes en håndværker
Elever i skolepraktik på Aarhus Tech får mulighed for at arbejde med deres fag i forbindelse med byggeriet af Storbylandsbyens fælleshus. Over en periode på syv-otte måneder vil eleverne deltage i byggeriet, og hver elev tilknyttes en håndværker.

- Vi arbejder hårdt for at sikre lærepladser til de unge, men desværre er det ikke alle, der er så heldige, at de finder en plads. Derfor synes jeg, det er helt oplagt, at vi får koblet nogle unge, der er i skolepraktik, på vores byggeri, så de også får mulighed for at arbejde med deres fag på en rigtig arbejdsplads. Østjysk Bolig har fået en kreativ idé. Hvis den bærer frugt, forestiller jeg mig, at vi skal brede den ud, siger social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen.

Det er endnu uklart, hvor mange elever, der knyttes til projektet. Hvis Aarhus Tech ikke kan besætte alle pladser, vil Århus Produktionsskole tilbyde sine elever en plads. I forbindelse med projektet vil Aarhus Kommune ansætte en seniorjobber, der skal fungere som mentor og bindeled mellem de unge, byggefirmaet og skolerne.

Fakta om Storbylandsbyen
Storbylandsbyen omfatter 40 almene boliger samt et fælleshus på Marienlystvangen ved Brendstrupgård mellem Hasle og Tilst.

Den ene halvdel af boligerne tildeles hjemløse og andre marginaliserede personer. Den anden halvdel anvises på almindelig vis til personer, der er parate til at indgå i et forpligtende fællesskab.

Storbylandsbyen opføres af Aarhus Kommune og Østjysk Bolig med sidstnævnte som bygherre.

Boligerne forventes at stå klar til indflytning ultimo 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078