23948sdkhjf

VVS-branchens uddannelsesaftaler skraber bunden

Trods forventninger om stigende efterspørgsel efter veluddannet arbejdskraft i VVS-branchen de kommende år er det blevet sværere at få en uddannelsesaftale, viser nye tal.
Antallet af indgåede uddannelsesaftaler faldt 39 procent i årets første kvartal sammenlignet med samme periode af 2012, skriver Blik- og Rørarbejderforbundet. I lyset af de nye tal retter forbundet en bøn til landets VVS-virksomheder:

- En del af tilbagegangen skyldes, at tilskuddet til lærlinge bortfaldt fra årsskiftet. Det er dog langt fra hele forklaringen, og i branchen er vi langt fra målet om at mindst 700 lærlinge skal gennemføre uddannelsen hvert eneste år, for at vi kan opretholde den fornødne kvalitet og klare de fremtidige udfordringer i branchen. Der skal gøres noget, og vi opfordrer gerne til, at alle virksomheder i branchen vurderer en ekstra gang, om det ikke vil være en god idé at tage en lærling ind, siger forbundssekretær Kim Fusager Balle fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

Store forskelle mellem specialer
Ser man nærmere på VVS-uddannelsens specialer er der klare forskelle. Særligt hårdt ramt er uddannelsen som VVSer. Således blev der blot indgået syv aftaler i første kvartal af 2013 mod 20 i samme periode af 2012.

Tilbageganen for specialet som blikkenslager var på 51 procent - fra 47 til 23 uddannelsesaftaler i årets første kvartal. Også uddannelsen som VVS- og energispecialist oplevede et stort fald. Hvor der i de tre første måneder af 2012 blev indgået 96 uddannelsesaftaler var tallet i år faldet til 64.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095