23948sdkhjf

Millioner til terminalbyggeri

Busterminalerne i Holstebro og Herning får samlet 14 mio. kr. fra en fremkommelighedspujle, som er del af en ny aftale om en grøn transportpolitik.
Der er netop indgået en bred politisk aftale på Christiansborg om en grøn transportpolitik. Et af hovedelementerne i aftalen er en pulje på samlet 93,6 mio. kr. til bedre fremkommelighed for busser. Det kan f.eks. være etablering af busbaner eller signalprioritering.

Ny 'kompaktterminal' i Holstebro
Blandt projekter, der modtager puljepenge, er en ny kompaktterminal på rutebilområdet i Holstebro. Projektet, der har et samlet projektbudget på 9,7 mio. kr., får tildelt 4 mio. kr. fra puljen.

Den nye kompaktterminal skal give en samlet løsning for regional- og bybusser kombineres i en samlet løsning med minimal afstand mellem busser og tog. Projektet indeværer også en forbedret organisering af hele terminalen, der er mere overskuelig, funktionel og attraktiv for brugerne.

- Det bliver rigtig godt at få samlet både bybusser og de regionale busser i samme busterminal. Den skal fremme brugen af den kollektive trafik og gøre det lettere og mere overskueligt at kombinere bybusser, regionale busser og tog, understreger formanden for Teknisk Udvalg, Bodil Pedersen,

Intelligent terminal til Herning
I Region Midtjylland modtager også en intelligent busterminal på Banegårdspladsen i Herning et markant beløb.

Til etablering af af en telematikstyret busterminal, hvor by-, regional og eventbusserne samles på Banegårdspladsen i Herning, tildeles Herning Kommune 10 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157