23948sdkhjf

Bygherreprisen 2013 har fundet sin vinder

Esbjerg Kommune og Blue Water Dokken løber med æren og præmien på 100.000 kr.
- Esbjerg Kommune viser, hvordan man omsætter erfaringer og brugerønsker til ny virkelighed.

Med disse ord afslørede Palle Adamsen, formand for dommerkomitéen, Esbjerg Kommune som vinder af Bygherreprisen 2013.

Kåringen fandt sted onsdag den 19. juni i Bygherreforeningen, og blev tildelt på baggrund af Blue Water Dokken, der blev indviet i september 2012 som afløser for den udtjente Esbjerg Stadionhal.

Temaet for årets prisuddeling er "Det gode købmandskab", og Palle Adamsen understregede, at Esbjerg Kommune har fået meget sportsarena for pengene:

- Med Blue Water Dokken har Esbjerg Kommune vist, hvordan erfaringer fra en eksemplarisk og mangeårig bygherrevirksomhed, systematisk og struktureret bliver brugt til at skabe et overbevisende projekt, som uomtvisteligt lever op til de kriterier, som vi i år har opstillet for bygherreprisen. I det hele taget må vi sige, at bygherren Esbjerg Kommune har været rigtigt gode til at inddrage både fremtidige brugere og den institution, der står for driften. Esbjerg Stadionhal er blevet et af fyrtårnene i Esbjerg Kommune, sagde han og overrakte prisen til en meget stolt borgmester, Johnny Søtrup:

- Jeg er glad og stolt over at modtage prisen i dag. Med byggeriet Blue Water Dokken har Esbjerg Kommune fået meget for de 60 millioner kroner, som det kostede. Byggeriet ligger i det, som vi kalder Idræts Mekka, og det er det afsluttende byggeri. Jeg er meget beæret over at modtage prisen i dag, sagde Esbjerg-borgmesteren.

Esbjerg Kommunes vision med ombygningen af den eksisterende stadionhal var, at skabe en multiarena med optimale betingelser for både breddeidrætten og elitehåndbolden. Herudover skulle hallen kunne anvendes til større kulturelle arrangementer. Dette er lykkedes og allerede nu har der været afholdt større idrætsbegivenheder og kulturelle arrangementer i hallen.

De øvrige nominerede Lejerbo med udvikling af konceptet Energi-O boliger og Vejdirektoratet med udvikling og implementering af udbudsstrategier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082