23948sdkhjf

10 nye Lejerbo-boliger i Fredensborg

Planer om punkt- og rækkehuse ved Helges Minde i Fredensborg er taget af bordet. Der indrettes kun 10 almene familieboliger i den gamle bygning.
Fredensborg Kommune har valgt at sælge den gamle bygning Helges Minde til Lejerbo, og nu ser den fremtidige indretning af bygningen og området ud ud til at være faldet på plads.

Økonomiudvalget har på det seneste møde peget på en model, hvor alene den nuværende bygning istandsættelses og nyindrettes med 10 almene familieboliger. Dermed afviser udvalget planer om også at etablere punkthuse i tre etager på området, som har affødt en del debat.

Lejerbo har afgivet et tilbud på den valgte model på brutto 1,9 mio. kr. Det giver kommunen et nettoprovenu på 0 kr.

Realdania med på råd
Baggrunden for valget af modellem med renovering er Fredensborg byråds beslutning om at sælge Hegels Minde. Inden den endelige model for den fremtidige indretning af bygningen og grunden er afholdt et borgermøde om borgernes foretrukne model.

Realdania har også været kontaktet for at undersøge, om der er mulighed for at samtænke salget af Hegels Minde i byudviklingsprojektet for Fredensborg by. Meldingen har været, at Realdania ikke ønsker at blive involveret i byrådets beslutning. Man bemærkede endvidere, at det under alle omstændigheder vil være en fordel for byudviklingsprojektet, at spørgsmålet om den fremtidige anvendelse af Hegels Minde er afklaret inden igangsættelsen af projektets arkitektkonkurrence i efteråret 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093