23948sdkhjf

Ny kulturhal ved forsinket skole

I forbindelse med etableringen af Kongehøjskolen i Aabenraa etableres en ny idræts- og kulturhal til 15 mio. kr.
Etableringen af Kongehøjskolen i Aabenraa, hvor to skoler slåes sammen, har gjort det muligt at udnytte en tidligere lagerbygning til idræt og kultur.

Lagerbygningen er i alt på 2.050 m². Det giver rigeligt plads til at etablere en række indre elementer til idræt og kultur. Inde i bygningen kommer der en uopvarmet projekthal på 700 m², en uopvarmet multisal på 566 m² med omklædningsrum og depot samt fem opvarmede bokse på ca. 120 m² til musik, billedkunst, værksted, natur og teknik samt køkken i industrikategorien.

Plads til sport og kultur
Projekthallen vil fremstå som et åbent rum omgivet af de opvarmede bokse til kultur og undervisning. I projekthallen bevares en del af lagerbygningens asfaltunderlag, hvilket giver gode muligheder for en række aktiviteter. For at komme atletikklubben i møde anlægges en 40 meter løbebane med kunststofbelægning. Løbebanen skal bruges til vintertræning i sprint og til længdespring.

Multisalen får rigtigt sportsgulv med opstregninger til tre badmintonbaner, to baner til minibasketball og en volleyballbane. Langs kanten af multisalen kommer der et kombineret bevægelseslandskab og opholdsmøbel som kan udnyttes til hænge-ud-sted, legeområde og til fysisk træning.

Erfaring og fondsstøtte
Lokale og Anlægsfonden har tidligere været involveret i projekter, der forandrer tidligere industribyggerier til nye formål inden for idræt og kultur. Fonden har også været med til at udvikle flere projekter, hvor nye skolearealer bliver åbne for alle. Det betegnes det som oplagt for Fonden at deltage i udviklingen af projektet i Aabenraa og efterfølgende støtte det økonomisk.

I alt koster projektet 15 mio. kr. at opføre. Aabenraa Kommune har bevilget 13 mio. kr., mens Lokale og Anlægsfonden støtter med 2 mio. kr. Projektet er tegnet af Arkitema.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171