23948sdkhjf

Inspiration til stadionbyggeri findes i det jyske

Arbejdet med at bygge nyt stadion i Silkeborg – et projekt til 120 mio. kr. - er gået ind i en spændende fase. En delegation har søgt inspiration fra andre stadionanlæg.
I 2016 står et helt nyt stadion med plads til 10.000 tilskuere klar til at blive indtaget på Søholt i Silkeborg. Det har byrådet truffet principbeslutning om, og de lokale politikere bevilgede i maj to mio. kr. til udarbejdelse af et skitseprojekt.

Men hvordan skal det nye stadion se ud? Det har en delegation på omkring 20 mennesker været på stadionrundtur i Jylland for at se nærmere på. Delegationen bestod af daglig ledelse og bestyrelsesmedlemmer i Silkeborg IF Invest A/S, kommunale politikere og embedsmænd og arkitekter fra Årstiderne Arkitekter A/S, der er udpeget af kommunen til at stå for skitseprojektet. I løbet af én dag så de på de nye stadionanlæg i Vejle, Horsens, Esbjerg og Herning.

Formålet med rundturen var at lytte til de erfaringer, man har gjort sig i de fire jyske byer. Hvad fungerer, og hvad kunne være gjort anderledes? De skal bruges til at skitsere de overordnede linjer i de nye stadionprojekt.

Unikt stadionanlæg
- Vi vil gerne bygge et stadion, der er unikt og lever op til de krav, moderne fodboldtilskuere efterspørger. Det er en vigtig fase i processen, vi går ind i, og jeg ser frem til at se de første skitser til det stadion, vi glæder os til at kunne præsentere i 2016, siger Silkeborg IF Invest A/S’ adm. direktør, Kent Madsen.

- På et senere tidspunkt, når vi kommer ind i detailplanlægningen af stadions indretning, vil vi inddrage brugerne – fangrupper, samarbejdspartnere og andre – i den endelige indretning af vor nye hjemmebane, fortsætter Kent Madsen.

Det nye stadion koster 120 mio. kr. Halvdelen finansieres gennem kommunens salg af den gamle stadiongrund, JYSK og Jyske Bank har bevilget 10 mio. kr. hver, mens Silkeborg IF Invest A/S skal rejse de sidste 40 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094