23948sdkhjf

Idrætsforbund i fælles opråb: Der er behov for flere penge til nye faciliteter

Danmarks Idrætsforbund og DGI vil have udvidet anlægsrammen på idrætsområdet i de større byer

Der er pres på foreningsfaciliteterne i landets større byer. 

Fra 2019 til 2022 er antallet af foreningsaktive her i Danmarks Idrætsforbund og DGI steget med over 60.000. Alene i København og Aarhus er der kommet 24.571 flere medlemmer.

Det får nu de to organisationer til at argumentere for at udvide ordningen med en udvidet anlægsramme. 

- Foreningslivet er en vigtig del af opskriften på større trivsel blandt børn og unge. Derfor er det alarmerende, at manglende faciliteter og ventelister spænder ben for mange børns aktive liv i fællesskaberne, lyder det fra Hans Natorp, formand i Dansk Idrætsforbund, i en pressemeddelelse.

- Det kræver et generelt løft af anlægsloftet i de store byer, hvis flere børn og unge skal blive del af lokale fællesskaber i de største byer, fortsætter han og kalder det "positivt", at København i budgetaftalen for 2024 vil søge en øget anlægsramme til idræt.

Charlotte Bach Thomassen, der er formand i DGI, uddyber, at der er behov for mere plads til både idrætsaktiviteter og til sociale aktiviteter, der binder foreningerne sammen. 

- Det er vigtigt at kende både deltagere, medlemmer og frivilliges ønsker og motivation for at indgå i aktive fællesskaber, når der skal udvikles nye boligområder og laves byfornyelsesprojekter. Men vi skal også blive bedre til at udnytte de eksisterende og alternative rum og rammer i storbyer, fortæller hun. 

Hun oplyser, at de samarbejder med kommunerne om at etablere og udvikle faciliteter, der rummer flere idrætter og foreninger, men også ved at tænke dem sammen med for eksempel skoler, dagtilbud og sundhedshuse. 

DGI og DIF’s ønsker:

  • At der tilføres yderligere 1 mia. kr. i anlægsmåltal til København og Frederiksberg kommuner for at fortsætte udviklingen af deres idrætsinfrastruktur.
  • At der afsættes 500 mio. kr. i anlægsmåltal til Aarhus Kommune til målrettede investeringer i idrætsfaciliteter til motion og børneidræt.
  • At der afsættes 500 mio. kr. i anlægsmåltal til Odense Kommune til målrettede investeringer i idrætsfaciliteter til motion og børneidræt.
  • At der indføres en statslig lånemulighed for kommuner, der får øgede anlægsmåltal, men ikke har midler til at investere i idrætsfaciliteter udover den oprindelige anlægsramme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078