23948sdkhjf

Enemærke & Petersen åbner vejprofeternes velgemte domicil

Renoveringen løber op i et trecifret millionbeløb

Der er en god chance for, at forbipasserende aldrig har lagt mærke til den store firlængede rødstensejendom, der huser DMI’s nuværende domicil på Lyngbyvej 100, en koteletgrund nær Ryparken Stationen i København.

Men i den nære fremtid skal dette – omtalt som byens bedst gemte domicil – åbnes op mod byen. Og for entreprenøren Enemærke & Petersen, Loop Architects og Artelia er genanvendelse af materialer fokuspunkt i transformationen af de 13.500 kvm.

– Vi oplever en stor interesse i markedet for transformationer i øjeblikket, fordi det i et bæredygtighedsperspektiv giver bedre mening at genbruge bygningsmassen. Vi vil dog i teamet på Lyngbyvej gerne gå skridtet videre og tænke genbrugsmaterialer ind i så mange løsninger, som bygningsreglementet tillader os, fortæller Sophus Johannesen, markedschef i Enemærke & Petersen, i en pressemeddelelse om projektet.

Den røde murstensejendom skal fremover være et fleksibelt samlingspunkt for virksomheder med overlappende fag og interesser. Planen indebærer, at en åben arkitektur skal give virksomhederne mulighed for at møde hinanden og starte nye samarbejder på tværs.

Renoveringen løber op i et ikke nærmere defineret trecifret millionbeløb.

Ikke billigst, men grønnere

Byggeriet skal DGNB Guld-certificeres, og genbrugsbyggemarkedet Genbyg bliver en central spiller i genanvendelsesindsatsen:

– Genbyg kommer blandt andet til at understøtte os med at udføre 3,5 km radiatorskjulere i genbrugstræ til den nye bygning. Og så planlægger vi direkte genbrug ved at bruge gamle vinduer fra nedrivning til de to orangerier, vi bygger i gårdmiljøet, fortæller Sophus Johannesen og tilføjer:

– Vi renoverer også samtlige indvendige døre i ejendommen og sætter dem ind igen – det er ikke den billigste løsning, men klart en grønnere løsning.

I dag huser ejendommen stadig vejrprofeterne fra DMI. Projektering løber fra nu og til nytår, så når metrologerne rykker ud 1. januar 2024, sættes stilladserne op med det samme og det nye flerbrugerhus ventes at stå færdig i september 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125