23948sdkhjf

Omstridt bygge-direktør melder sig ind i DI

Underentreprenør til MT Højgaard meddeler, at man vil følge reglerne for løn og arbejdsvilkår i prestige-byggeri på Nordhavn

Tidligere på ugen kom det frem, at den tysk-tyrkiske byggedirektør Gencay Celiks seneste firma havde landet en opgave for MT Højgaard i Københavns Nordhavn, hvor man bygger nye domiciler for Nykredit og AP Pension.

Det selvom Gencay Celik tidligere er blevet afsløret i at – via tidligere firmaer - underbetale østeuropæiske arbejdere samt at efterlade en milliongæld til Skat og andre firmaer i byggebranchen.

Men nu er Gencay Celik nystiftede firma, Unitec-Construction, så blevet indmeldt i arbejdsgiverorganisationen DI og er dermed omfattet af en overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for firmaets ansatte.

Det skriver Fagbladet 3F.

Overfor mediet understreger den omstridte byggedirektør, at han vil følge reglerne om overenskomstmæssig løn.

Gencay Celik har tidligere tegnet overenskomst. Det var i firmaet Contec, hvor han var medejer. En sag om firmaet og grov underbetaling endte med et forlig med 3F på 450.000 kr., hvoraf kun de første 100.000 kr. blev betalt.

Næstformand i 3F Byggegruppen, Palle Bisgaard, opfordrer MT Højgaard, som har åbnet døren for Unitec-Construction til milliardbyggeriet i Nordhavn, til at holde et vågent øje med firmaet.

- Vi ser desværre ofte, at nogle af branchens “vaneforbrydere” kan komme ind som underentreprenører hos nogle af de allerstørste byggeselskaber som MT Højgaard. Det er derfor, vi kæmper for at få et kædeansvar, så de store entreprenører har et ansvar for, hvad deres underentreprenørerne laver på byggepladserne, siger Palle Bisgaard.

MT Højgaard har ikke ønsket at svare på kritikken.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141