23948sdkhjf

Kulde- og varme til hovedstaden - Pihl-selskab melder færdigt arbejde på højtragende anlæg

Pladshensyn på gadeplan sender nyt anlæg tre etager i højden

Råhusentreprenøren LM Byg har lagt sidste hånd på byggeriet af Hofors, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, nye energicentral i København. Anlægget på Sundkrogsgade skal forsyne Nordhavns mange nyopførte boliger og erhvervsdomiciler med fjernkøl og -varme.

Det oplyser det entreprenørfirmaet, der er en del af Pihl Koncernen, en pressemeddelelse.

For at optage mindst muligt plads i bybilledet fordeler den ny central sig over et grundplan på 1.152 kvm, strækker sig 14,5 meter op i luften og fordeler sig over tre etager.

Den ny central skal både indeholde fjernkøleanlæg og Hofors foreløbigt største varmepumpe samt transformerrum, tavlerum, lagerrum, WC og vareelevator.

LM Byg har både varetaget selve opførslen af råhus samt afsluttende arbejder med facademontering på den 2.304 kvm store konstruktion. Entreprenørselskabet har blandt andet in-situ-støbt centralens fundamenter, etagedæk og bærende bjælker, og har også benyttet sig af betonelementer til vægge samt etableret en stålkonstruktion med lette sandwichelementer på 1. sal.

– Opgaven har kaldt på vores kompetencer indenfor in-situ-støbning og montering af beton- og stålelementer samt aptering, facademontering og klargøring til de tekniske installationer, og vi er stolte over at kunne aflevere et flot og lukket råhus til Hofor, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i LM Byg, i pressemeddelelsen.

Det lukkede råhus står nu klar til at håndtere komplekse tekniske installationer og anlæg, og til den sidste klargøring inden anlægget kan sættes i drift.

Energicentralen ligger for enden af et kommende grønt område, Kranparken, og for at bygningen harmonerer med omgivelserne, har LM Byg også haft til opgave at montere facadeklinker og skærmtegl i varme, brunlige og changerende nuancer. Den nederste del af facaden er desuden blevet beklædt med trælammeller, som er blevet pyntet med et væld af grønne planter.

Forventningsafstemning

For at skabe det bedst mulige forløb har LM Byg løbende holdt evalueringsmøder og forventningsafstemt i fællesskab med Hofor, projektets ingeniør, Cowi, og arkitekten Gottlieb Paludan Arkitekter.

– Der har været et ønske og en vilje til at ville hinanden og forstå hinanden, så vi sammen kunne skabe et ordentligt samarbejde. Det har sikret god, ærlig og tydelig kommunikation på pladsen - også når vi stødte på forhindringer, siger Torben Hald, projektchef i Hofor.

Dialogen resulterede blandt andet i, at byggeriet kunne påbegyndes før tid, at LM Byg kunne foretage en delaflevering til det tekniske team fem uger tidligere end planlagt, og at det endelig byggeri blev afleveret til tiden, til trods for, at ønskerne for konstruktionens udseende blev ændret undervejs.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109