23948sdkhjf

Vejdirektoratet har modtager hovedparten af bindeled mellem hospital og universitet

De fleste entrepriser i byggeriet af en ny, 50.000 kvm fakultetsbygning ved Odense Universitetshospital blev fredag overdraget til bygherre

De kommende lokaler til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, SDU Sund, er snart klar til brug. Med AB-aflevering (aflevering af byggeri) fredag den 14. april bevæger projektet sig ind i slutfasen.

SDU Sund skal binde Syddansk Universitet sammen med det nye Odense Universitetshospital, og samtidig udgøre en stor del af rammerne for de studerende undervisning. Det stiller helt særlige krav til byggeriet, som blandt skal bestå af retsmedicinsk institut, ligsynsrum, laboratorier, dissektionssale og en række andre specialiserede lokaler.

- De seneste år har budt på en del udfordringer for branchen som helhed, så vi er godt tilfredse med, at vi nu nærmer os målstregen, siger projektchef Per Seidelin fra Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse om afleveringen.

Hvem laver hvad på SDU Sund

SDU Sund er en ny fakultetsbygning til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. Bygningen på 50.000 kvm vil forbinde Syddansk Universitet med det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH.

Byggeriet af SDU Sund er opdelt i i alt seks entrepriser: Fire storentrepriser og to fagentrepriser med en samlet kontraktsum er på 960 mio. kr.

MT Højgaard har entreprisen for byggeplads og råhus, Bravida entreprisen på de tekniske installationer, mens S. Guldfeldt Nielsen, Fjelsø Entreprise, Labflex og Phønix Tag står for henholdsvis komplettering, facader, laboratorieinventar og tagdækning.

- Der er stadig et par entrepriser, som vi skal have færdiggjort, inden vi kan byde universitetets folk velkommen, fortsætter han.

Entrepriserne for landskab og teknik er stadig undervejs, men afsluttes hen over sommeren. 

Sideløbende forventes universitetet af kunne flytte ind, og projektet overdrages fra Vejdirektoratet til Syddansk Universitet den 31. august, så det nye fakultet kan være klar til de studerende, når efterårssemesteret starter.

Overtog ansvaret fra Bygningsstyrelsen

SDU Sund er ét af fire store projekter, som daværende Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen i november 2017 besluttede at flytte ansvaret for fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet.

Overflytningen blev en realitet i marts 2018, da Folketingets Finansudvalg tilsluttede sig planen. 

Sammen med SDU Sund fik Vejdirektoratet styringen af Niels Bohr Science Center og Statens Naturhistoriske Museum samt byggeri til Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på Aalborg Universitet.

Officielt: Vejdirektoratet overtager fire store byggerier

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125