23948sdkhjf

A. Enggaard får lov at sløjfe fredet sø

Entreprenøren søgte om tilladelse for mere end et år siden og skal nu etablere nye søer på dobbelt størrelse af den, som nedlægges

A. Enggaard har nu fået Odense Kommunes velsignelse til at afvikle en 2600 kvm fredet sø på Viva-grunden vest for Odense Banegård, hvor entreprenør- og udviklingsselskabet arbejder på en ny bydel med op mod 1000 boliger, butikker og kultur.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Tilladelsen er landet 1 år og tre måneder efter, at A. Enggaard søgte kommunen om lov til at nedlægge søen. Den er da også beskyttet af Naturbeskyttelseslovens § 3, som kommunen i særlige tilfælde kan dispensere fra – som det altså nu er sket.

– Vi har haft brug for at vide os helt sikre på, at der ikke fandtes nogle af de her særligt beskyttede dyrearter som eksempelvis stor vandsalamander og nogle bestemte frø-arter. Det er vi helt sikre på nu, siger Heidi Kastrup Christensen, Funktionsleder i Odense Kommune, til Fyens Stiftstidende om tilladelsen.

Dobbelt så meget sø som erstatning

Som erstatning for søen, der vel og mærke er opstået for mere end ti år siden efter gravearbejde til et for længst opgivet byggeri på stedet, har A. Enggaard indgået kontrakt med kommunen om at etablere nye søer på 5.200 kvm i Odenses nordøstlige udkant.

Danmarks Naturfredningsforening i Odense har tidligere kritiseret planerne om sø-nedlæggelsen. 

Skulle det ende i en klagesag, har embedsfolk tidligere udtrykt usikkerhed om udfaldet. Men overfor Fyens Stiftstidende giver Heidi Kastrup Christensen indtryk af større tillid til, at man vil klare frisag.

Fra grus og græs til 1000 boliger

Området, som det hele drejer sig om, Viva-grunden, har længe været fyldt med grus og græs, men går alt som A. Enggaard ønsker, vil der om nogle år være både 1000 boliger, butikker og erhverv på de 50.000 kvm.

En arkitektkonkurrence om, hvad der mere konkret skal bygges på arealet, blev i august sidste år vundet af teamet Cobe med Urban Creators, Moe Rådgivende Ingeniører og 103 Rådgivende Ingeniører.

Vinderforslaget ”Baneparken” kobler Odense centrum, Nørrebro og Odense havn og arbejder med en klassisk karréstruktur i fortsættelse af den lave karréby i det eksisterende Odense centrum, mens én bygning hæver sig som et vartegn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109