23948sdkhjf

Millionplus i arkitektfirma med 65 ansatte

Gode udsigter blev ellers udfordret af konkurser hos samarbejdspartnere og standsede konkurrencer

Direktør-tilfredshed i firmaet med afdelinger i Horsens og København, som omsætter i underkanten af en million per ansat

Med et resultat på 4,3 mio. kr. før skat ud af en nettoomsætning på næsten 60 mio. kr. er partner og adm. direktør i Rum, Karin Elbek, godt tilfreds.

Markedsopbremsning og konkurser blandt samarbejdspartnere har præget året og varslede derfor ikke godt for årets resultat, lyder det fra arkitektrådgivervirksomheden:

- Ved indgangen til 2022 stod vi med en solid ordrebog, fortæller Karin Elbek i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

– Men det varede ikke længe før flere samarbejdspartnere gik konkurs. Det betød, at flere større projekter standsede pludseligt. Samtidig blev konkurrencer ikke gennemført på grund af budgetoverskridelser, og stort set alle almene nybyggerier blev sat på standby, fortsætter direktøren.

Forklaringen på det positive resultat? Den skal i Karin Elbeks optik findes i at Rum gennem en årrække har arbejdet sig hen imod en model, der kan modstå forandringer i markedet og fortsætter:

– Vi har gennem flere år arbejdet bevidst for at skabe en robust forretning, der har flere ben at stå på, så da markedsturbulensen opstod, satte vi ind på vores muligheder for både at spænde bredt i paletten af ydelser, og vi takkede ja til flere mindre opgaver end normalt, forklarer hun.

En række ”nødvendige” interne ændringer gør resultatet endnu mere tilfredsstillende, lyder det også.

Foruden nye ansigter i ledelseslaget er der således ansat to projektchefer inden for boligrenovering og kulturarv samt bæredygtighed og markedsudvikling. Og så er der blevet søsat flere udviklingsprojekter, fortæller Karin Elbek og peger på, at firmaets kultur er kortlagt, der er skabt overblik over egen klimabelastning – og truffet beslutning om en reduktion.

– Derudover har vi udarbejdet en faglig strategi for holdbar, funktionel og smuk arkitektur, der tilfører social værdi og samtidig sætter minimalt aftryk på natur og klima. Det har ført til, at vi her i 2023 netop har søsat Shared space, som er en platform til deling af viden og erfaringer, der kan hjælpe branchen til at gøre en positiv forskel, siger Rum-direktøren.

Rum tæller i dag 65 medarbejdere fordelt på kontorer i Horsens og København.

Stemningen i foråret er gode for resten af 2023. Der er udsigt til en fornuftig ordrebeholdning, og der er sat nye mål for både vækst og rapportering af bæredygtighed:

- Vi fortsætter implementeringen af strategi for en arkitektur, hvor de tidlige valg har størst effekt for både planeten og for alle aktører i værdikæden. Vi går også ind i det nye år med skærpede ambitioner for fremtidens attraktive og socialt ansvarlige arbejdsplads, siger Karin Elbek.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125