23948sdkhjf

Aftale om renovering af 300 lejligheder

Boligselskabet Sct. Jørgen og Boligselskabet Viborg har indgået en partnerskabsaftale med Viborg Kommune om renovering af et stort antal boliger.
Den sociale partnerskabsaftale, som socialudvalget i Viborg kommune, Boligselskabet Sct. Jørgen og Boligselskabet Viborg netop har indgået, skal sikre, at flere lejligheder bliver velegnede for eksempelvis ældre med plejebehov, så de kan blive boende i dem i længere tid.

- Jeg er meget glad for, at vi har fået lavet denne enestående aftale om socialt partnerskab, som peger frem mod et endnu tættere innovativt samarbejde og muligheder for nye samarbejdsprojekter til gavn for nuværende og kommende beboere i de almene boliger. Med den kan vi i fællesskab mindske presset på ældre- og plejeboliger i Viborg Kommune og sikre en endnu bedre udnyttelse af den almene boligmasse, sige formanden for Socialudvalget, Mette Nielsen.

Partnerskabsaftalen dækker som udgangspunkt tre boligområder i Viborg, der alle ligger i umiddelbar nærhed af et plejecenter, nemlig Digterparken, Houlkærvænget og Klostervænget. De tre områder har det til fælles, at de enten har fået tilsagn fra landsbyggefonden – eller har projekter under behandling – om tilskud til ombygning og renovering

Omfatter 300-400 lejligheder
Aftalen omfatter ifølge P4 Midt & Vest 300-400 lejligheder, Her lægger boligselskaberne og Kommunen især lægge vægt på tre elementer:
- Øget tilgængelighed ved for eksempel at lave elevatorer, have vaskemaskiner i lejlighederne og etablere stisystemer uden trapper og andre forhindringer.

- Øget tryghed for eksempel ved hjælp af dørtelefoner, bedre belysning på udearealerne og aktiviteter, som skal styrke fællesskabsfølelsen i området.

- Sikre indkøbsmuligheder i nærområdet og styrke muligheden for udbringning og andre serviceydelser for beboerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078