23948sdkhjf

Hvem vil have 10 millioner kroner?

Lokale og Anlægsfonden vil vise vejen for, hvordan modernisering af en svømmehal kan tiltrække flere brugere og nye brugergrupper.
Findes der en svømmehal med mod på at prøve noget nyt, så er Lokale og Anlægsfonden klar med 10 mio. kr.

Støtten fra Fonden er målrettet et moderniseringsprojekt, der kan vise, hvordan nye idéer til udformningen af en svømmehal kan tiltrække flere brugere og nye brugergrupper.

Træd ind i en moderne idrætsverden
Mange af landets svømmehaller kæmper med store behov for renovering og faldende besøgstal. Der er hårdt brug for et pust af nyt liv til de gamle svømmehaller, der er stærkt lukningstruede på grund af de store udgifter til renovering, eller fordi, at brugerne stiller større krav til vandfaciliteter, end man gjorde for 25 år siden.

Lokale og Anlægsfonden har allerede sammen med Ringkøbing Svømmehal udviklet et første eksempel på, hvordan nye aktiviteter og bassintyper kan give flere brugere og helt nye brugergrupper i svømmehallerne. I Ringkøbing steg antallet af brugere med 20 procent i månederne efter åbningen sidste år.

Fonden har derudover været i dialog med Rønne Svømmehal om endnu et eksempelprojekt. På grund af lokal uenighed bliver Årstiderne Arkitekters vindende projekt ikke realiseret, oplyser Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden. Der foreligger i den forbindelse et skitseprojekt med spændende bud på, hvordan en typisk svømmehal kan forandres.

- Fonden giver med denne indsats en nødlidende svømmehal mulighed for at træde ind i en moderne idrætsverden, hvor brugerne forventer helt anderledes rammer og aktivitetsmuligheder, end da de fleste af landets svømmehaller blev bygget for ca. 30 år siden. En del af forarbejdet er allerede gjort, da en række arkitekter har arbejdet med udfordringen, og der er derfor meget inspiration at hente for den svømmehal, der tør prøve noget nyt for at sikre sig en bid af fremtidens idrætsaktivitet, siger Torben Frølich.

Han understreger, at der er åben mulighed for alle interesserede svømmehaller til at søge om støtten på op til 10 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109