23948sdkhjf

78 forslag fra hele kloden – norsk og danske forslag vinder international konkurrence

Der kom forslag fra Sydafrika, Australien, Brasilien og USA, men Landsbyggefonden har fundet vinderne af idékonkurrence helt tæt på

Hvordan skal vi bo sammen i fremtiden på tværs af generationer?

Sådan lyder det centrale spørgsmål i den internationale idékonkurrence Neighbourhoods for Generations, som Landsbyggefonden har afholdt. Efter flere måneders spænding og hårdt arbejde blandt deltagere fra hele verden er de fire vindere fundet, oplyser Landsbyggefonden i en pressemeddelelse.

Vinderne er idéforslaget Nursing the Care (LOCAL Arkitekter, psykolog Anna Helle-Valle og læge og direktør Sebastian von Hofacker for Verdighetsenteret) fra Norge, Thinking Outside the B(l)ox (Hele Landet – Sociale Arkitekter, ØsterGro og Andreas Høegh fra Musicon-Sekretariatet), Feed-Back (Schmidt Hammer Lassen og Fælleshaven) og The #ABC-Strategy (Gründl Haahr Arkitekter), der alle tre er danske.

Vinderne blev fundet blandt 78 forslag fra lande som Sydafrika, Australien, Brasilien og USA.

Deltagerne skulle bidrage med idéer til, hvordan man i den almene boligsektor kan imødekomme de demografiske udfordringer, som faldende fødselsrater og højere levealder fører med sig.

– Vi tog initiativ til Neighbourhoods for Generations for med helt nye perspektiver at skabe viden og debat om, hvordan vi skal bo sammen i fremtiden og skabe fleksible fremtidssikrede boligkvarterer. Vi er derfor også enormt glade og stolte over interessen ikke bare for idékonkurrencen, men også for generationskvarterer som dagsorden, siger Steen Birkedal, driftsdirektør i Landsbyggefonden.

De fire vindere af Neighbourhoods for Generations

• Nursing the Care fra Norge (Local Arkitekter, psykolog Anna Helle-Valle og læge og direktør Sebastian von Hofacker for Verdighetsenteret)

• Thinking Outside the B(l)ox (Hele Landet – Sociale Arkitekter, ØsterGro og Andreas Høegh fra Musicon-Sekretariatet)

• Feed-Back (Schmidt Hammer Lassen og Fælleshaven)

• The #ABC-Strategy (Gründl Haahr Arkitekter)

Kilde: Landsbyggefonden

De fire vinder-teams er forankrede i arkitektur, men inddrager alle forskellige fagligheder og tværgående metoder. Nu skal vinderforslagene videreudvikles, og målet er at skabe ny viden til gavn for hele boligsektoren.

- Målet med Neighbourhoods for Generations har fra begyndelsen været at skabe nytænkende og inspirerende løsninger på de demografiske udfordringer ikke bare i den almene boligsektor, men som hele samfundet står over for, siger Steen Birkedal og fortsætter.

- Håbet er, at idéerne kan blive til konkrete og skalerbare løsninger, som boligområder rundt om i hele Danmark kan bruge, og vinderne har helt sikkert det potentiale.

Ikke overrasket over lokale vindere

Selvom idékonkurrencens løsningsforslag var anonyme, og der kom bud fra hele verden, endte fire vindere med at være nordiske. Og det kan der være flere årsager til, forklarer Christian Pagh, direktør og chefkurator for Oslo Architecture Triennale, som er juryformand for konkurrencen.

- Vinderne har evnet at skitsere ideer, som både er visionære og realistiske. Det kan kræve en god kulturel forståelse at kunne gribe ind i en dansk nabolagssammenhæng på en overbevisende måde, siger juryformanden og tilføjer:

- Et nabolag er jo per definition lokalt og specifikt, så det er i mine øjne ikke så overraskende, at vinderne findes blandt danske og et norsk bud. Uanset har det været virkelig inspirerende at se så forskellige idéer fra hele verden, siger Christian Pagh.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109