23948sdkhjf

Ingen aftale: Aarhus Kommune kan komme til at mangle trecifret millionbeløb

Der blev ikke indgået en aftale, da de sidste tomme områder på Aarhus Ø skulle diskuteres

Bølgerne gik højt i byrådssalen, da politikerne i Aarhus Kommune skulle diskutere de sidste tomme områder på Aarhus Ø.

Og det endte med, at ingen beslutning blev taget. I stedet blev lokalplanen sendt tilbage i teknisk udvalg, hvor den igen skal diskuteres.

Det skriver TV2 Østjylland.

Uenighederne blandt politikerne bunder i, at dele af byrådet ikke vil godkende den nuværende lokalplan, da der ifølge dem bygges for højt og tæt.

Det skaber dog et stort problem, hvis lokalplanen ikke bliver vedtaget. Ifølge rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, Nicolaj Bang, vil kommunen mangle et trecifret millionbeløb, hvis lokalplanen ikke vedtages.

Pengene fra projektet er nemlig allerede øremærket til at bygge ved Pier 3.

- Vi står overfor at skulle planlægge, hvad der skal ske på Pier 3. Og jo mindre vi får ind her, jo mere skal vi bygge på Pier 3, siger Nicolaj Bang.

Hele Aarhus Ø er selvfinansieret, hvilket betyder, at indtjeninger fra nogle byggeprojekter, bliver brugt på andre i bydelen.

Det vil derfor - ifølge Nicolaj Bang - have store konsekvenser, hvis lokalplanen helt falder til jorden.
Byrådet vil nemlig blive tvunget til at bygge højere og tættere på Pier 3 for at tjene pengene ind igen, hvilket er imod både byrådets og borgernes ønsker.

Han understreger samtidig, at han har forståelse for sine byrådskollegaer, der mener, at der bygges for højt på Dagmar Petersens Gade i den nuværende lokalplan.

- Jeg håber, at vi piller ved de ting på projektet, vi kan, uden at sætte os i en situation, hvor vi skal lave en helt ny aftale, siger rådmanden.

Nicolaj Bang fortæller, at lokalplanen oprindeligt blev lavet af det tidligere - og måske mere byggeglade - byråd.

Siden er der kommet mange høringssvar fra bekymrede fællesråd, og det har nu skabt et splittet byråd.

- Hvis vi ændrer linje nu, så risikerer vi, at der mangler en masse penge til Pier 3. Det er en pest eller kolera situation, siger Nicolaj Bang.

Rådmanden er dog forhåbningsfuld i forhold til at få lavet en aftale.

- Jeg tror, at vi får den landet, og jeg håber, at vi får den landet, så vi kommer fællesrådene så meget i møde som muligt, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093