23948sdkhjf

NCC skal sikre rent drikkevand i fredet naturområde

Opgaven tik et tocifret millionbeløb inkluderer renovering af pumpehuse, styret boring og kabellægning i kilometervis

Sammen med Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, fortsætter NCC nu totalrenoveringen af den syv km lange Attemose Kildeplads tæt på Hillerød. Området er én af i alt 49 kildepladser og boringsområder på det østlige Sjælland, hvor Hofor indhenter rent drikkevand til over 1 mio. kunder.

For NCC er ordren på cirka 40 mio. kr., og arbejdet skal udføres i et fredet naturområde.

– Vi gik i gang med renoveringen af Attemose Kildeplads i 2021. Nu er projektets næste fase klar til at gå i gang, fortæller projektleder Jonas Iversen, Hofor, i en pressemeddelelse om projektet.

I hovedtræk handler opgaven om styret boring af 5,8 km vandledninger, etablering af 7,5 km el- og fiberkabler samt opsætning af 22 nye pumpehuse, der skal pumpe grundvand op til behandling på Værket ved Slangerup

Dele af området omkring kildepladsen er fredet efter naturbeskyttelseslovens §3, og det stiller særlige krav til anlægsarbejdet, der skal planlægges, så beskyttede arealer ikke bliver ændret, og så naturtilstanden bevares.

– Vi har tidligere gennemført renoveringer af kildepladser for Hofor i områder med sårbar natur, blandt andet Katrinebjerg Kildeplads. Vi har derfor godt kendskab til, hvordan man tilrettelægger arbejdet og håndterer maskiner, så vi får taget de nødvendige hensyn til naturen, forklarer Kim Petersen, produktionsdirektør, Vand & Afløb, NCC Infrastructure.

Han fortæller, at styret boring er en af metoderne, som NCC tager i brug ved Attemose Kildeplads for blandt andet at beskytte naturen i området.

NCC’s samlede arbejde strækker sig over de næste to år, og entreprisen udgør en kontraktsum på omkring 40 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156