23948sdkhjf

Ejendomsdirektør øjner milliard-milepæl: - Vi er i et svært marked

Stor ejendomsforvalter løfter både top- og bundlinje i nyt regnskab 

Deas Group, selskabet bag en af landets største forvaltere af ejendomme, Deas, nærmer sig en milliardomsætning. 

Da bogen blev lukket på årets sidste dag, var omsætning således på 913 mio. kr., oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed opnåede ejendomsselskabet en stigning i omsætningen på 17,5 pct. i forhold til 2021, hvor omsætningen var 777,2 mio. kr. Samtidig øgedes overskuddet før skat med 3,5 mio. kr. til 50,8 mio. kr.

2022-regnskabet er det første fulde regnskabsår for Group CEO Rikke Lykke, der tiltrådte i august 2021, og hun er tilfreds med de realiserede nøgletal.

– Vi anser årets resultat som tilfredsstillende. Vi har siden første kvartal sidste år været i et svært marked med krig i Ukraine, høj inflation og rentestigninger, udtaler Rikke Lykke i pressemeddelelsen og tilføjer, at man fortsat vil ”stræbe efter ambitiøs udvikling”.

Deas Holding A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 913,1 777,2
Resultat af primær drift 52,8 34,3
Resultat før skat 50,8 47,3
Årets resultat 38,0 32,2
Aktiver i alt 807,2 817,8
Egenkapital 589,3 554,2
Gns. antal fuldtidsansatte 880 810
Kilde: CVR

Fremgangen forventer Deas Group fortsætter i år, fremgår det af 2022-årsrapporten.

"For 2023 forventer DEAS Gruppen en stigning i omsætningen som følge af både organisk vækst inden for kerneforretningsområderne ejendomsforvaltning og kapitalforvaltning samt vækst fra opkøbte virksomheder og aktiviteter", står der i ledelsesberetningen, som fortsætter: 

"Som følge af omsætningsfremgangen forventes der også en stigning i driftsresultatet for 2023, justeret for engangsomkostninger i forbindelse med opkøb".

Certificeringer i fokus

I 2022 fokuserede selskabet desuden på tiltag inden for energireduktion og biodiversitet, og virksomheden har blandt andet etableret eget team, der tilbyder rådgivning inden for biodiversitet. Selskabet har desuden udarbejdet et biodiversitets-index, der måler effekten af projekter, der skal fremme biodiversiteten.

I samarbejde med investorerne arbejder koncernen også med certificeringer som et redskab til at sænke energiforbruget. 

I 2022 opnåede partnerne, at 12,4 pct. af de kvm, Deas Group forvalter, blev certificerede i henhold til internationalt anerkendte standarder som DGNB, Svanemærket og BREEAM. Målsætningen var 10 pct. i 2025.

Deas Group

Deas Group (Deas Holding A/S) er en nordisk strategisk samarbejdspartner og rådigver, der dækker værdikæden i ejendomsbranchen. 

Gruppen tæller Deas Asset Management A/S og Deas A/S, som begge er helejede selskaber i Deas Group.

Med basis i de tre fokusområder, ’Stakeholder Management’, ’Social Impact’ og ’Innovation’, leveres rådgivning og andre typer services inden for fast ejendom, så som transaktionsrådgivning og asset management samt udvikling, byggeteknisk rådgivning med projektledelse og bygherre-, energi-, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt offentlig-privat partnerskaber (OPP).

Selskabet er tilstede i otte nordiske byer med en samlet portefølje under forvaltning på over 2.600 ejendomme med et samlet areal på 13 mio. kvm og mere end 39 mia. euro i forvaltet ejendomsværdi. 

Deas Group ejes af den førende europæiske kapitalfond Montagu Private Equity.

Kilde: Deas Group

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141