23948sdkhjf

BoligJob-ordningen kan forstærke den positive udvikling

Mens antallet af praktikpladser inden for bygge- og anlægsbranchen er faldet på landsplan, har Østjylland for første gang i flere år oplevet en stigning.
Efter flere års fald er antallet af praktikpladser inden for bygge- og anlægsbranchen begyndt at stige i Østjylland. Sammenligner man de to første måneder i 2013 med samme periode sidste år, er der sket en fremgang i antallet af uddannelsesaftaler på 7,4 procent. Hvis man lægger Learnmark i Horsens til, er stigningen helt oppe på 14,4 procent, og det er en udvikling, man ikke kan nikke genkendende til på landsplan. Her har man i stedet oplevet et fald på 6 procent fra 2012 til 2013.

- Jeg er faktisk lidt imponeret over fremgangen, men der er ingen tvivl om, at den er virkelig glædelig, for med alle de bygge- og anlægsprojekter, der er på vej i Østjylland, får vi virkelig brug for de dygtige håndværkere, siger Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland i en pressemeddelelse.

Det er svært at sige, hvad årsagen til den pludselige stigning er. Men Michael Ancher håber og tror, at det kan tages som et tegn på en spirende optimisme.

Understøtter den gode udvikling
Ud over stigningen i antallet af uddannelsesaftaler glæder han sig over genindførelsen af BoligJob-ordningen, som Dansk Byggeri forventer, vil føre til yderligere vækst på praktikpladsområdet.

- Bygge- og anlægsbranchen løfter et stort uddannelsesansvar – også sammenlignet med andre fagområder - og med genindførelsen af BoligJob-ordningen er det forventeligt, at endnu flere praktikpladser kommer til, og det har jo virkelig stor betydning for de unge og branchen generelt, siger Michael Ancher.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078