23948sdkhjf

Nyt liv i gammelt rådhus

Ombygningen af Vissenbjergs gamle rådhus til boliger, bibliotek og arkiv vil blive udbudt som ét samlet projekt.
Vissenbjergs borgere får samlet bibliotek og arkiv, når byens gamle rådhus ombygges. Samtidig bliver der plads til børnefamilier i nye familieboliger.

- Det glæder mig, at det gamle rådhus i Vissenbjerg nu kan blive ombygget til faciliteter til glæde for byens borgere. Jeg håber, at der tages godt imod de nye lokaler, og folk vil benytte sig af dem. Det partnerskab, der er etableret omkring bygningen, gør, at stedet fortsat er borgernes hus. Og når Vissenbjerg Bibliotek i forbindelse med ombygningen bliver til Åbent Bibliotek, bliver det god mulighed for borgerne til at benytte sig af tilbuddet. Der er gået noget tid med at finde den rigtige konstruktion af tilbud, men jeg tror, at vi her har fundet den rette, siger borgmester Finn Brunse.

Bevillingen til flytning og ombygning af bibliotek og lokalhistorisk arkiv på Vissenbjerg Rådhus blev givet af Assens Byråd i forbindelse med budget 2013-2016.

Udbydes som ét projekt
I det gamle rådhus vil der også blive etableret seks almene familieboliger. Assens Byråd godkendte allerede i juni 2012 salget af dele af rådhuset til Boligselskabet Vissenbjerg med henblik på etableringen af boligerne. De indrettes som treværelses lejligheder. Boligerne i stueplan forsynes med terrasser og boligerne på 1. sal med altaner.

Assens Kommune har sammen med Domea (på vegne af Boligselskabet Vissenbjerg) indgået et samarbejde omkring ombygningen; derfor udbydes ombygningen til boliger samt til bibliotek og lokalhistorisk arkiv som ét samlet projekt. Det er tanken, at der på den måde sker en mere hensigtsmæssig og rationel planlægning af bygningsarbejdet. Arbejdet udbydes som hovedentreprise i indbudt licitation i juni måned. Der er forventet byggestart i august/september i år.

På baggrund af beslutningen om ét fælles projekt har Assens Kommune og Boligselskabet Vissenbjerg også valgt at indgå aftale med samme rådgiver – CASA Arkitekter. De forventer en byggeperiode på otte måneder, hvorfor boligerne, biblioteket og lokalhistorisk arkiv forventes at stå klar til åbning og udlejning i foråret 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078