23948sdkhjf

Vil eksportere huse som samlesæt

Fire nyuddannede bygningskonstruktører fra University College Nordjylland får nu international iværksætterhjælp til at realisere en fælles drøm om at starte egen virksomhed.
Over en periode på to uger mødes 51 eksport- og markedsføringsstuderende fra Aalborg, Litauen, Frankrig, Holland og Grækenland på University College Nordjylland (UCN). De mange studerende er samlet for at arbejde med grøn økonomi og hjælper i den forbindelse fire nyuddannede bygningskonstruktører med deres iværksætterdrømme.

De fire bygningskonstruktører er nyuddannede fra UCN. Danmark har brug for flere iværksættere og bygningskonstruktørerne har taget udfordringen op. Men de har en god idé, de er tændte på iværksætteri og ikke bange for at kaste sig ud i virksomhedsopstart, og nu får de international hjælp til at realisere ideen.

- Som mange andre entreprenører mangler de hjælp til at bevæge sig fra idé til kommerciel succes. Det får de nu mulighed for, og det er de selvfølgelig fantastisk glade for. Men samtidig er det rigtig spændende, at de mange eksport- og markedsføringsstuderende kommer til at arbejde med en virkelig case med virkelige mennesker, der har tænkt sig at realisere planerne efterfølgende, siger Tina Bruslund Haurum, studieleder på UCN Business.

Bæredygtighed i byggeri og økonomi
De fire bygningskonstruktører vil eksportere huse som samlesæt, og de arbejder med at udvikle en bæredygtig forretningsmodel. Som færdiguddannet bygningskonstruktør har de en stor indsigt i den tekniske side af virksomheden, mens UCN’s studerende og de internationale gæster skal hjælpe med at kommercialisere denne idé.

- De studerende vil tage højde for, hvad den grønne økonomi betyder for den måde, som bygningskonstruktørerne skal sælge deres produkt på. De vil undersøge, hvordan markedet er for bæredygtigt byggeri, og hvad man skal slå på for at trænge igennem, så man ikke bare sælger et hus, men også en grøn idé, siger Tina Bruslund Haurum.

Konkret vil de internationale studerende udforme en forretnings- og markedsføringsplan til de fire bygningskonstruktører. Ligesom de vil stille deres viden om eksport og international handel til rådighed.

Fakta:
De studerende mødes i forbindelse med et Erasmus intensiv program, som er baseret på at skabe internationalt netværk blandt de studerende. De mødes og arbejder sammen flere gange i løbet af de tre år, som programmet kører.

Læs mere på www.ucnorth.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082