23948sdkhjf

MT Højgaard til kamp mod spild og tyveri

Entreprenørkoncernen etablerer en ny afdeling og ansætter en efterforsker. Målet er at komme spild og tyveri fra byggepladserne til livs.
En nyoprettet afdeling med fire medarbejdere, herunder en decideret efterforsker, er MT Højgaards nyeste våben i kampen mod tyveri fra virksomhedens byggepladser. Det skriver Ingeniøren.

Tyveri koster hvert år byggebranchen et stort millionbeløb – ifølge Dansk Byggeri omkring 600 mio. kr. – som dels går til erstatning af stjålne materialer, og dels til forsinkelser og ekstra arbejde.

MT Højgaards it-direktør Kerny Ustrup siger til Ingeniøren, at han ikke har overblik over, hvor meget tyverierne koster, men i ledelsen har man vurderet, at der vil være økonomi i at ansætte en efterforsker. It-direktøren understreger dog samtidig, at den nye afdeling først og fremmest sættes i verden for at bekæmpe spild, som antages at udgøre et endnu større problem end tyveri:

- Spild er det centrale omdrejningspunkt. Derfor handler vores indsats meget om at gøre vores medarbejdere opmærksomme på problemet og på koncernens retningslinjer for at undgå spild. Det skal afdelingen primært hjælpe med, siger Kerny Ustrup.

I samme ombæring overvejer MT Højgaard at etablere en anonym anmelderordning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157