23948sdkhjf

Akademikere sparker døren ind til byggefirmaer

Der har indtil nu ikke været mange akademikere at spotte blandt medarbejderne i frokoststuerne omkring i de danske byggevirksomheder.

Men de seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der arbejder knap 2.000 universitetsuddannede i branchen.

Og det tal er en stigning på otte procent siden 2008, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Vi ser i dag, at også små og mellemstore virksomheder ansætter akademikere, der ikke blot kan tage sig af de mere administrative ting, men også kan hjælpe virksomheden med at lægge strategi og vinde større ordre, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

En god forretning
En rapport fra fagforbundet djøf bekræfter tendensen om, at det også er små og mellemstore virksomheder, der ansætter flere akademikere.

- Især når det kommer til at offentlige udbud, er der mange krav, der kan være en udfordring for et mindre firma, selv om de rent fagligt er helt klar til opgaven. Det punkter som arbejdsmiljø, kvalitetskontrol og efteruddannelse af medarbejdere, der gør ansøgningen meget tidskrævende for håndværksmesteren. Derfor mener vi, at det kan være en rigtig god investering for mindre virksomheder, forklarer Louise Pihl.

Malermester Willi Becke i Vordingborg så tidligt potentialet i at få en akademiker ind. Imens mange af hans kollegaer måtte fyre, ansatte han i 2010 en ny, og hun var erhvervssproglig bachelor fra CBS.

- Det var krisen, der gjorde, at jeg besluttede at satse mere på de offentlige opgaver, for selv i en krisetid er der altid et plejehjem eller en skole, der skal males. Og det gav det plus på bundlinjen - jeg begyndte at vinde store opgaver, og på den måde har det været en succes lige siden, siger Willi Becke.

Læs rapporten fra djøf her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094