23948sdkhjf

Sæby Fritidscenter kæmper for sportshal

Politisk nej til øget tilskud gør det svært at realisere ideen om en ny hal ved Sæby Fritidscenter.
En ny sportshal til Sæby Fritidscenter klar fra januar 2015 og renovering af en gammel hal. Det er planerne i fritidscentret, som onsdag fik afvist deres ansøgning om 350.000 kroner ekstra i årligt driftstilskud.

Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune begrunder beslutningen med, at der ikke er penge til det i budgettet.

Det bliver op ad bakke
Ovenpå afslaget er centerlederen for Sæby Fritidscenter skeptisk omkring udsigten til en ny hal i Sæby.

- Det bliver op ad bakke. Vi regnede med en million i tilskud fra fonde, og betingelsen fra de fleste fonde er, at der er et kommunalt engagement i projektet, siger Tommy Thomsen.

På trods af beslutningen fra kommunens udvalg opgiver centerlederen dog ikke. I fritidscentret vil man kæmpe videre for at udvide med en tredje hal.

- Alt skal prøves. Intet skal gå uafprøvet - heller ikke at søge penge hos fonde, siger han.

Udvalgsformand vil i dialog
På trods af afvisningen fra Kultur- og Fritidsudvalget er der anerkendende nik til projektet. Udvalgsformand Mogens Brag (V) vil gerne i videre dialog med Sæby Fritidscenter om de fremtidige muligheder.

- Projektet er en dialog værd. Vi vil gerne snakke med dem om, hvordan vi kan realisere det uden at øge driftstilskuddet, som der desværre ikke er penge til, siger Mogens Brag.

En af formandens tanker er at finde hjælp fra for eksempel foreninger, der selv får tilskud og benytter hallen.

Foreningerne må nøjes
Grunden til fritidscentrets planer om at bygge en ny sportshal er, at de nuværende haller er så eftertragtede, at der ikke er plads til alle.

- Foreningerne må rykke sammen, som de gør i dag. Det påvirker mest gymnastik og spring, der har venteliste på deres hold, siger centerleder Tommy Thomsen.

En del af efterspørgslen bunder i, at flere foreninger i Sæby gerne vil flytte deres aktiviteter fra Syvstenhallen til Sæby Fritidscenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11