23948sdkhjf

Håndsrækning til lokale håndværkere

Frederikshavn Kommune vil gøre det lettere for lokale firmaer at byde ind på kommunale opgaver
Små og mellemstore lokale virksomheder skal have bedre muligheder for at byde ind på kommunale arbejdsopgaver.

Det er målet med et forslag til udbud af rammeaftaler på håndværksydelser, der skal tænkes ind i kommunens indkøbs- og udbudspolitik.

- Det er et forsøg på at imødekomme et ønske fra lokale håndværksmestre. Nu har vi lavet et forslag, som vi beder Erhvervshus Nord arbejde videre med i tæt kontakt med de lokale virksomheder. Det er vigtigt at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe de lokale virksomheder, samtidig med at vi selvfølgelig skal overholde udbudsreglerne og være konkurrencedygtige, siger borgmester Birgit Hansen (S).

EU-udbud
Forslaget går blandt andet ud på, at rammeaftalerne sendes i EU-udbud med forudgående prækvalifikation.

Fordelen ved denne udbudsform - modsat et nationalt udbud - er, at kommunen opnår en bredere leverandørdækning og kan bruge flere lokale leverandører på de enkelte fagområder, mens et nationalt udbud kun giver mulighed for én håndværker på hver rammeaftale.

En anden fordel er muligheden for at indbygge arbejds- og uddannelsesklausuler, aftaler om lærerpladser, partnerskabsaftaler med mere.

Blandt ulemperne er, at det ikke nødvendigvis er de samme håndværkere, som gennem mange år er kommet i den kommunale børnehave eller skole, der fremover kommer og reparerer stikkontakten og skifter vandlåsen under vasken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094