23948sdkhjf

Fem byggemarkeder går sammen om certificeringer

XL Byg CF Gruppen og XL Byg Grønvold & Schou har fået fælles FSC- og PEFC-certifikater.
Efter et travlt forår med implementering af FSC- og PEFC-standarder kan XL Byg CF Gruppen, der består af forretningssteder i Karise, Køge og Stenlille, samt XL Byg G&S Slagelse og XL Byg G&S Gørlev nu meddele, at alle fem forretninger har opnået sporbarhedscertifikater under FSC og PEFC.

I praksis betyder det, at en stor del af forretningernes faste trælast-lagersortiment nu udelukkende forhandles som certificeret træ, og at alle forretningerne kan skaffe træ med FSC- eller PEFC-certifikat på specifik forespørgsel.

Investering i fremtiden
Svaret er klart, når direktør for XL-Byg CF Gruppen, Jes Gravesen, bliver spurgt om, hvorfor virksomheden er gået sammen med G&S om en certificering.

- Vi betragter certificeringen som en investering i fremtiden; både for miljøet – globalt, som lokalt – og for vores forretning. Staten har for nyligt meddelt, at der fra 2016 skal anvendes dokumenterbart bæredygtigt træ til alt statsligt byggeri. Som altid ønsker vi at være på forkant med udviklingen, og vi er allerede nu klar til at levere certificeret træ, siger han.

CF Gruppen har flere år arbejdet aktivt med miljø og CSR, og certificeringerne under FSC og PEFC ligger i naturlig forlængelse af dette arbejde.

- Vi har den holdning, at arbejdet med miljø og CSR skal bidrage positivt til forretningen. Derfor er FSC- og PEFC-certificering helt i overensstemmelse med den ’grønne’ tråd i vores forretning. Vi har udvidet vores sortiment af trævarer, så vi kan levere dét, vores kunder efterspørger – samtidig med, at vi gør en aktiv indsats for skovene verden over, fortæller Jes Gravesen og tilføjer, at ændringerne i de daglige rutiner har stillet store krav undervejs i processen:

- Alle, der har været gennem denne proces, ved, at det kræver en hel del at få alle detaljer helt på plads. Vi har gennemgået samtlige forretningsgange og tilpasset dem til standarderne. Samtidig er alle vores sælgere blevet uddannet og kan nu vejlede både private og erhvervskunder om certificeret træ, fortsætter direktøren.

Ændringerne i lagerbeholdning medfører hverken ændringer i forhold til sortiment, leverandører eller kunder. Forskellen er blot, at dokumentationen og papirarbejdet nu er på plads og verificeret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113