23948sdkhjf

Arkil-boss ved supersygehus: - Vi skal over samtlige 220.000 kvadratmeter

Droner giver Arkil en fordel med arbejdet på den store byggeplads ved Nyt Aalborg Universitetshospital

En byggeplads på 220.000 kvm, som den ved Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU), kan virke uoverskuelig. Men entreprenørens afdeling Anlæg Aalborg har styr på det store projekt omkring det nye storhospital.

- Der er naturligvis mange ting, vi løbende forholder os til, men pt er den største case på projektet jordhåndtering. Vi skal over samtlige 220.000 kvm, hvor soklen på byggeriet er vores entreprisegrænse, fortæller Allan Klingenberg, produktionschef i Anlæg Aalborg, i en pressemeddelelse.

Arkils opgave på den store plads omfatter at etablere veje, stier, parkerings- og forpladser, belysning, afvanding, bassiner, beplantning med mere.

Det store puslespil

Flere af jordmaterialerne flyttes frem, tilbage og frem igen, for de kan igen. Hvis ikke på NAU, så eventuelt på andre af anlægsentreprenørens projekter.

- Genindbygningen af jorden er en del af det store puslespil i projektet, som kræver planlægning. For vi skal helst ikke have fat i jorden for mange gange eller køre det for langt væk, siger Allen Klingenberg.

Gode materialer er der også på den store byggeplads, og de meste - både råjord, bundsikring og stabilgrus - genbruges.

- Vi udfører prøver på vores laboratorium og dokumentere kvaliteten af vores genbrugte mængder. Dermed slipper vi for at bortskaffe materiale og købe igen efterfølgende, fortæller Arkil-chefen.

I forbindelse kalkulationen viste inspektioner på pladsen, at flere materialer på kunne genbruges.

- Derfor er dette også en case som vi har dyrket – både i kalkulationsfasen, men i særdeleshed også i vores byggestyring, siger Allen Klingenberg.

Et øje i det høje

På NAU-projektet har anlægsafdelingen taget et nyt værktøj i brug, droneopmåling. Efter tildeling af projektet blev der udført en droneopmåling af arealet, som efterfølgende kunne bruges til beregning mængderne af jorden.

- Det er så her, hvor droneoverflyvning faktisk er ret god. For den kan fortælle, at i det her område der skal vi grave en meter af, inden vi kommer ned til terræn, og hvis jorden er i orden, så vil vi gerne flytte det over til et andet område, hvor der mangler jord, og på den måde undgå at mellemdeponere den, siger Allan Klingenberg.

Og også landmåler Rene Stricker Jensen er positiv overfor det flyvende redskab, og ser fordele i at inddrage dronen i arbejdet.

- Dronen er et stærkt værktøj til opmåling af areal og stakke, mængdeberegning til faktura, dokumentation både til os selv og overfor bygherre, og det er tidsbesparende, siger Rene Stricker Jensen.

Projektet som helhed følger ifølge Arkil tidsplanen, og afdelingen har afleveret første etape i juni, hvor en af forpladserne skulle stå færdig og klar til brug for hospitalets håndværkere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109