23948sdkhjf

Skuffende halvår for malerne

Blot 6 pct. af virksomhederne i malerbranchen melder om øget omsætning i første halvdel af 2014.
I starten af året forventede 20 pct. af virksomhederne i malerbranchen stigende omsætning i første halvår, og derfor må det betegnes som en skuffelse, at blot 6 pct. lever op til forventningerne.

Det konkluderer Danske Malermestre i en netop offentliggjort konjunkturundersøgelse, der bygger på svar fra 167 virksomheder med en samlet beskæftigelse på knap 1.500 ansatte.

Forventningerne til andet halvår er dog mere positive, idet 21 pct. af virksomhederne nu forventer fremgang i omsætningen. Undersøgelsen viser samtidig, at udviklingen er mest positiv i de mindste virksomheder, hvilket formentlig skyldes, at det især er de mindste malervirksomheder, der har gavn af boligjobordningen.

Undersøgelsen viser også, at malervirksomhedernes kunder inden for resten af byggeriet er blevet dårligere til at overholde virksomhedernes betalingsfrister. Hele 37 pct. af virksomhederne oplever således, at kunderne i byggeriet er blevet dårligere til at overholde betalingsfristerne inden for det sidste år. Samtidig er kunderne begyndt at forlange længere betalingsfrister. Det gælder både kunder inden for byggeriet og professionelle kunder uden for byggeriet. Flere store virksomheder forlanger i dag løbende måned + 90 dages kredit, oplyser Danske Malermestre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078