23948sdkhjf

C.F. Møller vinder højhus i 24 etager

Dansk aftryk på nyt projekt med boliger, butikker og kontorer i belgiske Antwerpen.
I samarbejde med belgiske Brut, ABT, Deerns Technieken og Peritas EPB har Arkitektfirmaet C.F. Møller vundet konkurrencen om et nyt boligtårn med butikker og kontorer i Antwerpens Nieuw Zuid-område.

Hos C.F. Møller betegner man projektet som ” et vertikalt socialt fællesskab ”:

- Forslaget afspejler at det er tænkt indefra ud, og de sociale kvaliteter har været den væsentligste drivkraft i udformningen af bygningen. I bolighøjhuse er det ofte en udfordring for fællesskabsfølelsen, at man alene møder sine naboer i elevatoren eller i forhallen, skriver C.F. Møller i en pressemeddelelse.

Bygningens 24 etager med 116 boliger, butikker, kontorarealer og fællesarealer omfatter 15.000 kvadratmeter plus 5.000kvadratmeter til altaner, vinterhaver og tagterrasser.

Bygningen, der er udformet til at opfylde passivhus-standard, rummer mange forskellige boligtyper til en mangfoldig beboersammensætning – lige fra små delelejligheder egnet til studerende til større familieboliger og ’live-work’ typer; alle grupperet i afmålte fællesskaber. De fælles faciliteter for hele tårnet omfatter cykelværksted og fællesspisning i stueplan, et fællesområde med taglandskab på femte sal, som deles af beboere og kontorarealerne, samt en tre etager høj grøn oase i toppen af tårnet med udsigt over Antwerpen og floden Schelde.

I dommerbetænkningen står blandt andet:

- Juryen var meget begejstret for forslaget. Arkitekturen er interessant på den måde den styrker sammenhold og identitet i højhusarkitekturen i Nieuw Zuid og den måde, hvorpå den bæredygtige ambition i arkitekturen er repræsenteret. Udformningen muliggør en ny form for kollektiv beboelse i høje huse og eksponerer sin indre dynamik og mangfoldighed i facaderne uden at sætte helhedsindtrykket over styr. (…) Rumgitteret i facaden giver en slank og elegant fremtoning, og den måde gitteret er underopdelt og definerer de små fællesskaber på er fascinerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099